Annonce
Erhverv

Norwegian: Slut med gratis kabinekuffert på billigste billet

Marcos Brindicci/Reuters

Køber man de billigste billetter hos Norwegian, skal man snart ikke kunne tage en kabinekuffert med gratis.

Snart er det slut med at tage sin kabinekuffert gratis med om bord på flyet, hvis man har købt en af Norwegians billigste billetter - LowFare.

Det fremgår af Norwegians nye bagagepolitik, der endnu ikke er offentliggjort, skriver mediet check-in.dk.

Det vil dog blive muligt at tage en kabinekuffert med, hvis man betaler et gebyr, oplyser Norwegian til mediet. Norwegian har endnu ikke fastsat, hvor stort gebyret bliver.

Det nye regler ventes at træde i kraft i februar. Kunder vil få information i forvejen.

Med de nye regler må håndbagagen ved køb af Lowfare-billetterne veje maksimalt ti kilo - ligesom i dag. Men det skal altså være en lille taske, som kan ligge under stolesædet foran.

I dag må man - også på Norwegians billigste billetter - tage en kabinekuffert med, som kan placeres i rummene over sæderne, samt en lille taske, som kan anbringes under sædet foran.

Norwegian oplyser ifølge check-in.dk, at de nye bagageregler skyldes et ønske om at give bedre punktlighed og en bedre oplevelse for passagererne.

De nye bagageregler medfører også, at vægtbegrænsningen på indchecket bagage øges fra 20 til 23 kilo.

Den norske luftfartsanalytiker i Winair Hans Jørgen Elnæs er begejstret for Norwegians nye politik.

- Jeg er overhovedet ikke overrasket over, at Norwegian begynder at tage sig betalt for kabinebagage for de billigste billetter. Det skulle selskabet have iværksat for længe siden, siger analytikeren til det norske medie flysmart24.no.

Hos lavprisselskabet Ryanair blev den gratis kabinekuffert afskaffet i efteråret 2018. Her må man i dag som udgangspunkt kun have en mindre taske med, som kan være under sædet.

Det koster et gebyr, hvis kabinekufferten skal med.

/ritzau/

Annonce
Nyhed om kuffertgebyr på check-in.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce