Annonce
Sport

Norske håndboldmænd rejser sig og snupper EM-bronze

Tt News Agency/Reuters
Blot et døgn efter maratonsemifinale vandt Norge over Slovenien og tog sin første EM-medalje på herresiden.

Håndboldherrerne fra Norge tabte fredag en højdramatisk semifinale, men tager alligevel hjem fra EM med metal.

Lørdag aften vandt Norge 28-20 over Slovenien i kampen om bronze og kan dermed se tilbage på det bedste norske EM på herresiden. Før årets slutrunde var en fjerdeplads det bedste EM-resultat.

Ud over bronzemedaljerne betyder sejren, at Norge er kvalificeret til næste års VM-slutrunde i Egypten.

Holdets store profil er Sander Sagosen, og Paris Saint-Germain-stjernen var godt tilfreds med Norges udbytte i turneringen, selv om det ikke lykkedes at nå finalen.

- Jeg står med en god følelse nu. Jeg er ekstremt stolt af at spille med de her gutter. Vi har spillet et næsten perfekt mesterskab, og vi kan være stolte af det her. Nu er det tid til at feste, lød det ifølge NTB fra Sander Sagosen efter sejren.

Bronzekampen blev spillet, blot et døgn efter at Norge tabte til Kroatien i en semifinale, der gik i to gange forlænget spilletid.

Og også slovenerne gik ind til lørdagens opgør med trætte stænger efter et nederlag til Spanien sent fredag aften.

Der var da også tale om en noget tung første halvleg, som manglede rytme, og hvor målmændene stjal billedet.

Norges Torbjørn Bergerud og Sloveniens Klemen Ferlin stod fremragende, og det var hovedårsagen til, at der kun var scoret 21 mål ved pausen, hvor det stod 12-9 til Norge.

Fem norske scoringer på stribe i begyndelsen af anden halvleg bragte nordmændene foran med otte mål, og det blev dødsstødet mod en flok slovenere, der ikke kunne få det til at fungere og aldrig kom tæt på.

Mens Norges håndboldherrer kan glæde sig over deres bedste EM-resultat, kan Sloveniens fjerdeplads ikke måle sig med bedriften fra 2004, hvor slovenerne tog EM-sølv.

Tidligere lørdag vandt Tyskland 29-27 over Portugal i dysten om EM's femteplads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce