Annonce
Sport

Norsk verdensstjerne: Jeg følte mig som en dværg

Veronica Kristiansen og Norge får meget svært ved at forsvare EM-guldet efter øretæven mod Rumænien. De norske jenter har haft store defensive udfordringer ved den igangværende slutrunde. Foto: Fred Tanneau / Scanpix Ritzau

Der er et tronskifte på vej, når det handler om at vinde EM-guld. Norge får i hvert fald meget svært at komme videre til de afgørende kampe i Paris.

Norge, Norge og så lige Norge en gang til.

Men denne gang ser det unægtelig ud til at gå anderledes, for de norske jenters EM-slutrunde ser ud til at slutte allerede efter mellemrunden.

Norge fik "rundjuling" (prygl, red.) af Rumænien i deres sidste kamp i den indledende pulje og står på et stort rundt i pointregnskabet inden kampene mod Ungarn, Holland og Spanien

Rumænien vandt hele 31-23, og sådan en øretæve gør bare ekstra ondt, når man er vant til at vinde. Sidst Norge blev ydmyget på den måde, var helt tilbage i 1997, hvor de blev klædt fuldstændig af i VM-finalen i Berlin af Danmark med 33-20.

Norge har vundet EM-guld ved seks af de seneste syv slutrunder, men det kommer med stor sandsynlighed ikke til at ske denne gang.

- Det giver ingen mening at tale om semifinale lige nu. Vi skal have fokus på os selv og have holdet til at fungere - og så skal vi selvfølgelig til at vinde, konstaterede Veronica Kristiansen til VG Sporten efter ydmygelsen.

De fysisk ekstremt stærke rumænske spillere med en storspillende Cristina Neagu som den altoverskyggende profil, kvaste ganske enkelt Norge.

- Jeg følte mig som en dværg. Det gjorde jeg virkelig.

Annonce

Uden flere profiler

Følelsen var heller ikke god hos anfører Stine Brede Oftedal.

- Min følelse var, at vi egentlig var forberedt på alt, men ude på banen fik vi det i hvert fald ikke til at fungere. Det var tydeligt, og nu bliver det selvfølgelig svært at nå en semifinale. Det kan enhver se. Vi skal vinde resten af kampene og også have hjælp af andre hold.

Norge er uden flere af deres største profiler ved EM-slutrunden. Nora Mørk og Amanda Kurtovic er ude med skader, mens Stine Skogrand er gravid.

Første kamp for Norge i mellemrunden spilles fredag kl. 21.00, hvor modstanderen er danske Kim Rasmussen og Ungarn, der i deres sidste puljekamp spillede en rigtig god gang håndbold og vandt 32-26 over Spanien.

Norge har ikke misset en plads i EM-semifinalen i de seneste 18 år.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce