Annonce
Sport

Norsk teenager er sur over nederlag trods ny personlig triumf

Stringer/Ritzau Scanpix
Erling Braut Haaland er den kun anden teenager, som har scoret tre gange i træk i Champions League.

- Jeg tænker ikke så meget på det. Lige nu er jeg vred og sur.

Sådan lød det fra den norske teenager Erling Braut Haaland, efter at han onsdag med to mål for RB Salzburg i Champions League-kampen mod Napoli nu er topscorer i turneringen.

Den 19-årige Haaland er oppe på seks mål i denne sæsons Champions League, men han ærgrer sig mere over, at Salzburg ikke formåede at få point mod Napoli.

- Vi laver nogle begynderfejl, som gør, at vi kommer bagud 1-2. Det er tungt ikke at sidde tilbage med noget som helst efter sådan en kamp på hjemmebane. Det er skuffende, siger Haaland til Viasat ifølge den norske avis VG.

Nederlaget til Napoli er RB Salzburgs første på hjemmebane i tre år.

Erling Braut Haaland har scoret i sine tre første Champions League-kampe - i den første gruppekamp mod Genk lavede han tre mål, og mod Liverpool på Anfield scorede han en enkelt gang.

Det gør ham ifølge VG til den kun anden teenager efter Karim Benzema til at score tre gange i træk i Champions League. Real Madrid-angriberen gjorde det i sin tid for Lyon

- Jeg synes, at det gik fint. Jeg klarede mig godt, siger Haaland.

Allerede efter ti minutter fik han bolden i nettet, men scoringen blev annulleret, efter at dommer Clément Turpin havde kommunikeret med VAR-rummet.

Dries Mertens bragte Napoli foran 1-0, men det rystede ikke Østrigs bedste hold. To gange forhindrede Napolis målmand med fantastiske redninger Haaland i at udligne, men i slutningen af første halvleg kom Salzburg på 1-1 på et straffespark, som Haaland eksekverede iskoldt.

I anden halvleg gentog mønstret sig. Mertens scorede til 2-1 for Napoli, og igen udlignede Haaland. Men sekunder efter bragte Lorenzo Insigne udeholdet foran 3-2, som også blev slutresultatet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce