Annonce
Udland

Norsk politi: Forsvunden rigmandskone er dræbt

Ntb Scanpix/Reuters
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt for otte måneder siden. Norsk politi efterforsker nu sagen som en drabssag.

Norsk politi antager, at Anne-Elisabeth Hagen, som har været forsvundet i otte måneder, er blevet dræbt, hedder det onsdag på et pressemøde.

- Men jeg kan ikke komme ind på motivet til drab, siger lederen af efterforskningen, Tommy Brøske.

Politiet har forladt hovedmistanken: At Hagen blev bortført. Politiet efterforsker det nu som en drabssag.

69-årige Anne-Elisabeth Hagen er gift med en af Norges rigeste mænd. Hun forsvandt fra sit hus i Oslo-egnen, og sidste livstegn var 31. oktober sidste år.

Politet antog tidligere, at Anne-Elisabeth Hagen blev bortført fra sit hjem i Lørenskog 31. oktober 2018 mellem klokken 09.15 og 13.30.

Hun havde klokken 09.14 talt i telefon med et familiemedlem.

Hendes ægtefælle, 68-årige Tom Hagen, kom tilbage til boligen cirka 13.30 og kontaktede politiet en halv time senere.

Det har været oplyst, at der i huset lå et brev fra formodede gerningsmænd. Her krævede de angiveligt løsepenge og truede med at bruge vold mod kvinden.

Men disse oplysninger står nu i et andet lys med antagelsen, at der formentlig ikke var tale om en bortførelse med økonomisk motiv, men om et drab.

- Det er mest sandsynligt, at hun har været udsat for en alvorlig strafbar handling. Men vi anser det for mindre sandsynligt, at vi står over for en bortførelse med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er ændret til drab, siger Brøske.

Han understreger dog, at politiet "ikke har bevis på det modsatte". Altså at hun stadig måtte være i live.

Både Interpol og Europol har bistået norsk politi i efterforskningen.

Man har også haft dykkere ude på søen Langvannet i Lørenskog. Søen grænser op til Hagen-familiens bolig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce