Annonce
Sport

Norsk mester og udfordreren holder hinanden i skak

Magnus Carlsen (til venstre) og Fabiano Caruana (til højre) kæmper i øjeblikket om VM-titlen i skak. Norske Carlsen har siddet på titlen siden 2013.

Fabiano Caruana var tæt på at slå Magnus Carlsen, men det endte for ottende gang i remis i VM-duellen i skak.

Den regerende norske verdensmester i skak, Magnus Carlsen, og den amerikanske udfordrer, Fabiano Caruana, bliver ved med at spille lige op med hinanden i kampen om VM-titlen.

Mandag endte det for ottende gang i remis, da de to spillere satte sig på hver side af skakbrættet i London.

Caruana var tættest på sejren, da han åbnede mandagens parti aggressivt med de hvide brikker.

Åbningen gav amerikaneren en lille fordel ifølge de datamaskiner, der forsøger at udregne vinderchancerne, mens kampen er i gang.

Fordelen voksede støt, men den forsvandt, da Caruana senere tog et forsigtigt træk med en bonde.

- Jeg havde måske muligheden, så jeg er skuffet. Han forsvarede sig godt, siger Caruana til NRK om sin norske modstander.

27-årige Magnus Carlsen er samtidig lettet over, at det lykkedes at sikre endnu en remis.

- Jeg synes, at jeg forsvarede mig godt. Jeg var usikker undervejs, og jeg er glad for, at jeg overlevede det her parti, siger Carlsen.

Carlsen og Caruana har hver fire point efter de otte første partier. Den af de to spillere, der først når 6,5 point, tager VM-titlen. Er det fortsat lige efter 12 partier, er der omkamp.

Norske Carlsen vandt første gang VM-titlen i 2013, da han slog indiske Viswanathan Anand. Året efter forsvarede Carlsen titlen - igen mod Anand - inden han i 2016 besejrede Sergej Karjakin fra Rusland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce