Annonce
Sport

Norsk mester og udfordreren holder hinanden i skak

Magnus Carlsen (til venstre) og Fabiano Caruana (til højre) kæmper i øjeblikket om VM-titlen i skak. Norske Carlsen har siddet på titlen siden 2013.

Fabiano Caruana var tæt på at slå Magnus Carlsen, men det endte for ottende gang i remis i VM-duellen i skak.

Den regerende norske verdensmester i skak, Magnus Carlsen, og den amerikanske udfordrer, Fabiano Caruana, bliver ved med at spille lige op med hinanden i kampen om VM-titlen.

Mandag endte det for ottende gang i remis, da de to spillere satte sig på hver side af skakbrættet i London.

Caruana var tættest på sejren, da han åbnede mandagens parti aggressivt med de hvide brikker.

Åbningen gav amerikaneren en lille fordel ifølge de datamaskiner, der forsøger at udregne vinderchancerne, mens kampen er i gang.

Fordelen voksede støt, men den forsvandt, da Caruana senere tog et forsigtigt træk med en bonde.

- Jeg havde måske muligheden, så jeg er skuffet. Han forsvarede sig godt, siger Caruana til NRK om sin norske modstander.

27-årige Magnus Carlsen er samtidig lettet over, at det lykkedes at sikre endnu en remis.

- Jeg synes, at jeg forsvarede mig godt. Jeg var usikker undervejs, og jeg er glad for, at jeg overlevede det her parti, siger Carlsen.

Carlsen og Caruana har hver fire point efter de otte første partier. Den af de to spillere, der først når 6,5 point, tager VM-titlen. Er det fortsat lige efter 12 partier, er der omkamp.

Norske Carlsen vandt første gang VM-titlen i 2013, da han slog indiske Viswanathan Anand. Året efter forsvarede Carlsen titlen - igen mod Anand - inden han i 2016 besejrede Sergej Karjakin fra Rusland.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce