Annonce
Sport

Norsk mester og udfordreren holder hinanden i skak

Magnus Carlsen (til venstre) og Fabiano Caruana (til højre) kæmper i øjeblikket om VM-titlen i skak. Norske Carlsen har siddet på titlen siden 2013.

Fabiano Caruana var tæt på at slå Magnus Carlsen, men det endte for ottende gang i remis i VM-duellen i skak.

Den regerende norske verdensmester i skak, Magnus Carlsen, og den amerikanske udfordrer, Fabiano Caruana, bliver ved med at spille lige op med hinanden i kampen om VM-titlen.

Mandag endte det for ottende gang i remis, da de to spillere satte sig på hver side af skakbrættet i London.

Caruana var tættest på sejren, da han åbnede mandagens parti aggressivt med de hvide brikker.

Åbningen gav amerikaneren en lille fordel ifølge de datamaskiner, der forsøger at udregne vinderchancerne, mens kampen er i gang.

Fordelen voksede støt, men den forsvandt, da Caruana senere tog et forsigtigt træk med en bonde.

- Jeg havde måske muligheden, så jeg er skuffet. Han forsvarede sig godt, siger Caruana til NRK om sin norske modstander.

27-årige Magnus Carlsen er samtidig lettet over, at det lykkedes at sikre endnu en remis.

- Jeg synes, at jeg forsvarede mig godt. Jeg var usikker undervejs, og jeg er glad for, at jeg overlevede det her parti, siger Carlsen.

Carlsen og Caruana har hver fire point efter de otte første partier. Den af de to spillere, der først når 6,5 point, tager VM-titlen. Er det fortsat lige efter 12 partier, er der omkamp.

Norske Carlsen vandt første gang VM-titlen i 2013, da han slog indiske Viswanathan Anand. Året efter forsvarede Carlsen titlen - igen mod Anand - inden han i 2016 besejrede Sergej Karjakin fra Rusland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce