Annonce
Sport

Norsk golftalent sætter bemærkelsesværdig PGA-rekord

Paul Childs/Ritzau Scanpix
Viktor Hovland har leveret 18 runder i træk med en score i 60'erne. Det er rekord på PGA Touren.

Den norske golfspiller Viktor Hovland har gang i en imponerende rekordstime på PGA Touren.

Den 22-årige nordmand leverede torsdag den 18. runde i træk med en score i 60'erne.

Det skete, da han indledte CJ Cup i Sydkorea med en runde i 69 slag - tre under banens par.

Den hidtidige rekord på PGA Touren tilhørte Bob Estes, der for 18 år siden nåede op på 17 runder i træk, hvor scoren var i 60'erne.

Viktor Hovland indledte året som amatør og var helt nede som nummer 1155 på verdensranglisten. Han er i øjeblikket nummer 94 i verden.

I juni blev han en overraskende nummer 12 i majorturneringen US Masters, hvorefter han blev professionel.

To uger senere indledte Hovland sin nuværende stime med runder i 60'erne på PGA Touren.

Hans score på de seneste 18 runder ser ud som følger: 64-68-68-68-65-64-66-66-64-68-69-69-65-69-66-69-64-69.

Midt i rekordstimen har nordmanden deltaget i en enkelt turnering på European Tour, hvor han dog måtte notere to runder i 70 slag.

Torsdagens åbningsrunde i CJ Cup i Sydkorea rækker til en delt 15.-plads.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce