Annonce
Sport

Norsk bulldozer tromler de store i Champions League

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
19-årige Erling Braut Haaland har lavet fire mål i to Champions League-kampe. Onsdag gælder det Napoli.

Erling Braut Haaland havde huller i strømperne, da han i september fik sin første kamp på det norske fodboldlandshold.

Med en saks havde han før kampen klippet i de lange blå fodboldsokker. Og det var ikke, fordi det skulle være smart.

Hans lægmuskler er ganske enkelt så store, at de har svært ved at være i almindelige fodboldstrømper, uden at det går ud over blodcirkulationen.

Anekdoten fortæller en del om kæmpeangriberen fra FC Salzburg, der har taget Champions League med storm i dette efterår.

Med sine mere end 90 kilo er han i alder af 19 år buldret ind på den store scene. Et hattrick i debuten mod Genk blev fulgt op af en scoring i kamp to mod Liverpool.

Onsdag aften er det Napolis forsvarere, der skal forsøge at hamle op med den firskårne teenager.

- Han er som en bulldozer, når han kommer i fart, siger hans tidligere holdkammerat på U19-landsholdet, Hugo Vetlesen, til Nettavisen.

Det vakte opsigt, da Haaland på halvandet år voksede seks centimeter og lagde 20 kilo muskler på sin kropsvægt, mens han spillede i Molde i hjemlandet.

Da udviklede han sig fra talent til fuldvoksen seniorangriber, som holdkammeraterne døbte "Manchild".

Indtil da lå det ikke nødvendigvis i kortene, at han skulle få en karriere på øverste europæiske niveau.

For tre år siden spillede han for det norske U17-landshold mod Danmark, og i den danske lejr gav man ikke Haaland særlig opmærksomhed.

- Det, vi snakkede mest om, var, at han er søn af en kendt norsk spiller. Men ellers var der ikke speciel fokus på ham, selv om vi da godt kunne se, at han var en stærk angriber, siger Tonny Hermansen, der var assisterende træner for det danske hold.

- Mange af de norske spillere dengang var store og stærke, og man tænkte ikke, at han helt sikkert ville blive en international topspiller. Der sker meget i den alder, og spillere blomstrer forskelligt, siger Tonny Hermansen.

Hvis ikke omverdenen var opmærksom på målskytten tidligere, var det svært at undgå at bide mærke i navnet, da Haaland i maj skrev VM-historie.

Ved VM for U20-landshold scorede han ikke mindre end ni mål i én og samme kamp, da Norge pulveriserede Honduras med 12-0.

Norske ungdomstrænere fremhæver Haalands fodboldintelligens. Han er i stand til at aflæse mønstre og placere sig rigtigt i næsten alle situationer.

Angriberen selv mener, at den evne er belønningen for mange år som en slags fodboldnørd.

- Jeg har dyrket fodbold hele mit liv, og jeg ser mig selv som en klog fodboldperson. Jeg ser fodbold dagligt overalt på tv, mobil, livescore og alt. Jeg har set fodbold hele livet, siger han selv til Nettavisen.

Han er da også nærmest født ind i sporten. Hans far, Alf-Inge Haaland, spillede 34 landskampe og var professionel i Nottingham Forest, Leeds og Manchester City.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce