Annonce
Odense Håndbold

Norsk back til Odense Håndbold

Malene Aambakk har allerede prøvet den orange trøje. Her er nordmanden fotograferet efter underskrivelsen af kontrakten, der gælder fra og med næste sæson. Foto: Odense Håndbold
Malene Aambakk skifter til Odense Håndbold og er udset til at spille den højreback, som ellers tilhørte langtidsskadede Mette Tranborg, der efter sommerferien skifter til Esbjerg.

Norske Malene Aambakk sætter kurs mod Danmark og Odense. Højrebacken har underskrevet en 2-årig aftale med Odense Håndbold.

Dermed ser Odense Håndbold ud til at være gået efter en direkte afløser for den lige nu langtidsskadede profil Mette Tranborg, der var udset til at besætte pladsen. Tranborg skifter efter sommerferien til Esbjerg, når kontrakten udløber. Det har været afgjort længe.

Om den nye spiller fortæller træner i Odense Håndbold, Karen Brødsgaard:

”Vi glæder os selvfølgelig til at byde Malene velkommen her i Odense. Malene er en spændende spiller, som har mange facetter i sit spil. Hun er en god skytte og en god fintespiller, og så passer hun godt ind i vores spillestil..

Malene Aambakk siger:

- Jeg glæder mig til at komme til Odense for at udvikle mig som spiller. Jeg glæder mig også til at hjælpe klubben med at nå de målsætninger, som der er sat.

Malene Aambakk er 26 år og har spillet i den bedste norske liga i syv sæsoner, hvor det er blevet til både sølv- og bronzemedaljer med Storhamar Handball Elite. Hun skifter fra Molde HK, som har danske Helle Thomsen som træner, og så har Malene Aambakk desuden været omkring det norske rekrutterings-landshold.

Annonce

Højlund og Hagman

Odense Håndbold, der efter mange svingninger i sæsonen, er inde i en god periode med flere sejre i træk, har brugt flere alternativer på Tranborgs backplads. Mie Højlund har været dne mest anvendte, selv om Højlund ikke er venstrehånden, men Højlunds gennembrudskraft og alsidige skudteknik har ofte gjort gavn på pladsen.

Svenske Nathalie Hagman har ikke været meget anvendt, men svenskeren viste dog mod Horsens i fredags, at hun kan bidrage stærkt, hvis og når hun får chancen.

Det ændrer dog ikke på, at det giver et mere flydende spil, hvis man råder over en venstrehåndet spiller på backpladsen.

Sport Fyn erfarer, at den Malene Aambakk er valgt, fordi hun vurderes til at passe godt i kollektivet og den stil, som Odense Håndbold går efter i den nye sæson, og som man har købt ind til. I den anden back-side rejser Stine Jørgensen til sommer, og hendes direkte afløser bliver den hollandske VM-stjerne Lois Abbingh, der må formodes at kunne etalbere et godt sammenspil med playmaker Nycke Groot, der igen var på banen mandag aften mod Nykøbing F. Håndboldklub. Til gengæld rejser den tungt skydende back Ingvild Bakkerud, som herning-Ikast har hentet.

Bakkeruds kontrakt udløber til sommer, og parterne kunne åbenbart ikke enige om en forlængelse. Det må så samtidig kontateres, at Bakkerud først efter nytår for alvor har vist højt niveau med mange scoringer og dynamisk spil i anden bølge af kontrafasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce