Annonce
Nordfyn

Normalt ulovligt at kaste snøren ud: Ejer af slot inviterer til fiskedag

Dallund Sø, der ligger så smukt bag Dallund Slot, er ulovlig at fiske i, men nu inviterer ejeren af slottet i Søndersø til fiskedag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

På aftalte dage vil folk fra Søndersø få lov til at forsøge at fange en gedde eller andre fisk i Dallund Sø. Men alle fisk, der kommer på krogen, skal sættes ud igen, fortæller ejeren af Dallund Slot.

Søndersø: Kort før jul inviterede ejeren af Dallund Slot, Bjørn Bahnsen, til fællesspisning på slottet i Søndersø. Dem, der havde lyst, kunne komme forbi.

Arrangementet blev hurtigt fuldt booket. Cirka 50 lokale borgere indtog Dallund Slot og fik blandt andet lov til at smage på nogle af de grøntsager, der bliver produceret af en biodynamisk landmand på en mark tæt ved slottet.

- Vi vil rigtig gerne være en integreret del af lokalsamfundet, og formålet med fællesspisningen var også, at folk kunne stille spørgsmål til os. Et af spørgsmålene gik blandt andet på, om det var muligt at få lov til at fiske i Dallund Sø, hvor det normalt er ulovligt at kaste snøren ud, fortæller Bjørn Bahnsen, der tirsdag den 12. marts håber på at se en masse fiskeglade mennesker.

- Nu har fundet en dato, hvor vi vil afholde fiskedag ved Dallund Sø. Det er som udgangspunkt kun for folk fra Søndersø, da vi ikke ved, hvor mange der dukker op. Næste gang vil vi måske brede det lidt ud, oplyser han.

Det vil være muligt at fange gedder og sikkert også andre fiskearter, men alt, hvad du får på krogen, skal sættes ud i søen igen. Fra klokken otte om morgenen vil det være muligt at kaste snøren ud. Fiskedagen vil være åben indtil sidst på eftermiddagen.

Annonce

Høns vendt tilbage

Bjørn Bahnsen fortæller, at den type af høns, der gik rundt ved Dallund Slot for 500 år siden, er vendt tilbage.

- Vi har fået hønsene tilbage på slottet, og vi har meget fokus på, at vores dyr er fra den gamle danske art. Vi er også begyndt at lave vores egen ost på forsøgsbasis, da vi har købt det udstyr, der kræves for at kunne fremstille ost. Og så har vi lige købt et drivhus, så vi har mulighed for at dyrke grøntsager hele året rundt. Vi har en bod stående på vejen ved indgangen til slottet, hvor folk kan købe de forskellige ting, siger Bjørn Bahnsen.

1. oktober 2016 blev Dallund Slot overtaget af familiefirmaet Trio Line Holding, som Bjørn Bahsen har sammen med sin søster. De nye slotsejere lejede med det samme den ene halvdel af bygningerne ud til Luciaklinikken, der hjælper personer med blandt andet stress, udbrændthed, posttraumatisk stress, livsstilssygdomme.

- Vi har selv den anden halvdel af bygningerne, og det er endnu ikke fastlagt, hvad der skal ske med dem. Vi har nogle tanker, men det er ikke konkret endnu, fortæller Bjørn Bahnsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Juleåbent hos Galleri KHS

Annonce