Annonce
Rejser

Norge: Toiletter ved vejen er så flotte, at de er værd at besøge - også når man ikke trænger

Toiletbygningen ved Ureddplassen. I Norge er der mindst en halv snes andre, som er en omvej værd - trængende eller ej. Foto: Steinar Skaar/Statens Vegvesen
Annonce

Offentlige toiletter langs lande- og motorveje er som regel ikke noget, bilister ser frem til at besøge, men flere steder i Norge kan det anbefales at opsøge dem - også selv om man ikke er trængende. Ja, toiletterne vækker så stor opmærksomhed, at de efterhånden har været omtalt i mange udenlandske medier.

Toiletterne, som ligger ved Norges 18 nationale turistveje, er designet således, at de indgår i et harmonisk samspil med den omkringliggende natur.

Bedste eksempel er måske Ureddplassen ved Helgelandskysten, som størstedelen af de udenlandske aviser ifølge Visit Norway har kaldt "verdens smukkeste toilet".

Ureddplassen er også et mindesmærke for den norske ubåd Uredd, som stødte på en tysk mine i Fugløyfjorden og sank på en mission ved den norske kyst i 1943.

Haugen/Zohar Architects har tegnet toiletbygningen og de minimalistiske bænke ved siden af. Herfra kan man i klart vejr se til Lofoten. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce