Annonce
Sydfyn

Nordskolen håber på økonomisk støtte til madprojekt

Nordskolen i Snøde vil både gøre tilgangen til mad til en værdi og lære sine 47 elever om det. Derfor har skoleleden søgt om penge til at blive en del af projektet LOMA, som står for "Lokal Mad". Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Sundhed, læring og bæredygtighed skal være en del af elevernes tilgang til mad - derfor har skoleleder Bettina Dalager Greve søgt midler til LOMA - et projekt om lokal mad - hos A.P Møllerfonden
Annonce

SNØDE: På Nordskolen håber skoleleder Bettina Dalager Greve at kunne gøre sin skole til en LOMA-skole. LOMA står for "Lokal Mad" og er et forsøg på at integrere sundhed, læring og bæredygtighed i skolelevers tilgang til mad, fremgår det af projektets hjemmeside. Og nu åbner man op for at flere skoler kan være med.

Nordsskolen følger allerede principperne i projektet dog uden at være tilknyttet programmet officielt. Det vil Bettina Dalager Greve gerne lave om på. Derfor har hun sammen med ledere fra tre andre skoler, som også håber at blive en del af LOMA, besøgt AP Møllerfonden for at søge penge til projektet.

Det er især de gode værdier, der er forbundet med madkultur, som Bettina Dalager Greve gerne ser Nordskolens 47 elever får glæde af, oplyser hun.

- Særligt fedt for Nordskolen er det, at vi har natur hele vejen rundt om skolen og vi har også lokale producenter, som kan lære børne noget om mad, forklarer skolelederen.

Annonce

LOMA på to måder

På Nordskolen arbejdes der allerede med LOMA på to måder. På et overordnet plan baserer skolen sine holdninger til det, eleverne spiser, efter LOMA-tankegangen.

- Og mere jordnært bruger vi mad og madkultur til at skabe læring for eleverne. Både her på skolen og i deres lokalområde, siger skolelederen.

Ifølge Bettina Dalager Greve er LOMA specielt relevant, fordi hele programmet er baseret på viden og forskning på området fra University College Lillebælt.

Endnu ved hun ikke, om Nordskolens kurtisering over for A.P Møllerfonden bærer frugt. Men det forventer skolelederen svar på til maj, oplyses det til avisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce