Annonce
Sydfyn

Nordskolen håber på økonomisk støtte til madprojekt

Nordskolen i Snøde vil både gøre tilgangen til mad til en værdi og lære sine 47 elever om det. Derfor har skoleleden søgt om penge til at blive en del af projektet LOMA, som står for "Lokal Mad". Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Sundhed, læring og bæredygtighed skal være en del af elevernes tilgang til mad - derfor har skoleleder Bettina Dalager Greve søgt midler til LOMA - et projekt om lokal mad - hos A.P Møllerfonden

SNØDE: På Nordskolen håber skoleleder Bettina Dalager Greve at kunne gøre sin skole til en LOMA-skole. LOMA står for "Lokal Mad" og er et forsøg på at integrere sundhed, læring og bæredygtighed i skolelevers tilgang til mad, fremgår det af projektets hjemmeside. Og nu åbner man op for at flere skoler kan være med.

Nordsskolen følger allerede principperne i projektet dog uden at være tilknyttet programmet officielt. Det vil Bettina Dalager Greve gerne lave om på. Derfor har hun sammen med ledere fra tre andre skoler, som også håber at blive en del af LOMA, besøgt AP Møllerfonden for at søge penge til projektet.

Det er især de gode værdier, der er forbundet med madkultur, som Bettina Dalager Greve gerne ser Nordskolens 47 elever får glæde af, oplyser hun.

- Særligt fedt for Nordskolen er det, at vi har natur hele vejen rundt om skolen og vi har også lokale producenter, som kan lære børne noget om mad, forklarer skolelederen.

Annonce

LOMA på to måder

På Nordskolen arbejdes der allerede med LOMA på to måder. På et overordnet plan baserer skolen sine holdninger til det, eleverne spiser, efter LOMA-tankegangen.

- Og mere jordnært bruger vi mad og madkultur til at skabe læring for eleverne. Både her på skolen og i deres lokalområde, siger skolelederen.

Ifølge Bettina Dalager Greve er LOMA specielt relevant, fordi hele programmet er baseret på viden og forskning på området fra University College Lillebælt.

Endnu ved hun ikke, om Nordskolens kurtisering over for A.P Møllerfonden bærer frugt. Men det forventer skolelederen svar på til maj, oplyses det til avisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce