Annonce
Udland

Nordkoreas Kim beklager nedskydning af sydkoreaner

Kcna/Reuters
Sydkoreansk embedsmand blev skudt, mens han lå i redningsvest. Burde aldrig være sket, siger Nordkoreas leder.
Annonce

Nordkorea har fredag beklaget en savnet sydkoreaners død. Han blev beskudt af Nordkorea for at hindre spredning af coronavirus, oplyser Sydkoreas nationale sikkerhedsrådgiver.

Det burde aldrig være sket, fortæller Nordkoreas Kim Jong-un i et brev til Sydkoreas præsident, Moon Jae-in.

Det drejer sig om en 47-årige sydkoreansk embedsmand. Han havde været om bord på et patruljefartøj, da han mandag forsvandt og blev meldt savnet nær øen Yeonpyeong.

Fartøjet var på det tidspunkt nogle få kilometer fra en omstridt søgrænse mellem Nord- og Sydkorea.

Han blev kort efter fundet af en nordkoreansk patruljebåd. Den 47-årige, der ifølge sydkoreanske rapporter lå og drev i en redningsvest, blev skudt af nordkoreanske soldater. Herefter blev han overhældt med olie og brændt.

Der har været gisninger om, at han forsøgte at hoppe af i Nordkorea.

Kim siger i brevet til den sydkoreanske præsident, at han er "ked af", at optrinet har været en skuffelse for Sydkoreas borgere. Det burde ikke være sket.

Den sydkoreanske sikkerhedsrådgiver, fortæller, at det af brevet fremgår, at der blev affyret 10 skud mod embedsmanden, der var fiskeriinspektør. Videre hedder det, at han ville ikke oplyse sin identitet og forsøgte af flygte.

Men det afvises, at det var manden selv, der blev brændt. Der var den redningsvest, han havde brugt. Det var i overensstemmelse med Nordkoreas manual til bekæmpelse af virus.

- Soldater kunne ikke lokalisere person under en eftersøgning, efter de havde affyret skuddene og brændt anordningen (redningsvesten red.) i overensstemmelse med nationale nødbestemmelser for at stoppe sygdomme, lyder det i brevet.

Nedskydningen af embedsmanden har ført til kritik af Moon Jae-in i Sydkorea og hans håndtering af forholdet til Nordkorea.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Skulpturer bliver på depotet

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce