Annonce
Udland

Nordkorea hævder at have udviklet nyt taktisk våben

Under overværelse af leder Kim Jong-un har Nordkorea med succes testet nyt våbensystem, skriver statsmedie.

Nordkorea har udviklet et nyt "højteknologisk taktisk våben". Og det nye militære isenkram virker.

Det meddeler det statslige medie KCNA fredag ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Hvilken type våben, der er tale om, oplyses ikke, men det er under overværelse af Nordkoreas leder, Kim Jong-un, blevet testet med succes, oplyser KCNA.

Ifølge Kim Jong-un er udviklingen af det "topmoderne" våben en "banebrydende ændring i styrkelsen af vort militærs kampevne".

- Det har til formål at beskytte vores territorium, siger han.

Det nye våbensystem har tilsyneladende været på tegnebrættet i adskillige år.

Kim Jong-un oplyser således, at hans far og Nordkoreas forhenværende leder, Kim Jong-il, personligt stod i spidsen for udviklingen af våbnet.

Kim Jong-il døde for cirka syv år siden i december 2011.

KCNA oplyser ikke, hvornår den angiveligt succesfulde afprøvning af våbnet fandt sted.

Ifølge nyhedsbureauet AP er det første gang siden november 2017, at Kim Jong-un til offentlighedens kendskab overværer en våbentest.

For cirka et år siden overværede han ifølge den sydkoreanske regering personligt en prøveaffyring af et interkontinentalt ballistisk missil.

Siden er Nordkoreas forhold til omverdenen - især Sydkorea og USA - forbedret. Det skyldes primært, at Nordkorea har indstillet prøveaffyringer af missiler og atomvåbenforsøg.

I juni sidste år blev Kim Jong-un og USA's præsident, Donald Trump, på et historisk topmøde i Singapore enige om at arbejde frem mod at få renset Den Koreanske Halvø for atomvåben.

En plan for at opfylde den målsætning foreligger dog ikke.

Sydkoreas præsident, Moon Jae-il, har desuden været på officielt besøg hos Kim Jong-un, som inden årets udgang ventes at gengælde det visit med et besøg i Seoul.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce