Annonce
Kerteminde

Nordjysk flådebesøg: Hjemmeværnskutter på sommertogt lagde til i Renæssancehavnen

Hjemmeværnsfartøjet fra Fredericia, der er på visit i Kerteminde, er både større og nyere end Aldebaran, der er hjemmehørende i Kerteminde.  Foto: Helle Nordström
Annonce

Kerteminde: Medens hjemmeværnsfartøjet Aldebaran, der er hjemmehørende i Kerteminde, torsdag eftermiddag var en tur ved Fyns Hoved for at bjærge en brændende båd, lagde en anden af hjemmeværnets fartøjer til ved Renæsssancehavnen.

Gæstefartøjet er hjemmehørende i Fredericia, men besætningen kommer noget nordligere fra.

- Vi er en sammensat besætning fra Ringkøbing og Thyborøn, fortæller fartøjsfører Mogens Grimstrup, der selv er hjemmehørende i Ringkøbing Flotille.

- Vi skulle netop nu have ledsaget de gamle træskibe Fyn Rundt, men det er jo aflyst. Da vi havde sat tiden af, og havde booket skibet, så besluttede vi i stedet at tage på sommertogt. Vi har alligevel nogle øvelser, vi skal gennemgå med jævne mellemrum, så det gør vi undervejs.

Så der er blandt andet blevet øvet brand, sejlads i gummibåd og bjærgning undervejs på turen, der har passeret både Bagenkop, Gedser og Vordingborg, inden de torsdag landede i Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce