Annonce
Nordfyn

Nordfynsspillene sikret årlig støtte: - Uden støtten kan det ikke løbe rundt

Nordfynsspillene kan se frem til at modtage flere støttekroner til at opsætte musicals for. Arkivfoto: Jesper Hahn
Nordfynsspillene er ikke kun afhængige af vind og vejr, men også af kommunal støtte.

Bogense: De frivillige kræfter i Nordfynsspillene, der årligt lokker gæster i tusindvis ud under den åbne sommerhimmel for at se amatørskuespil af bedste kaliber, kan ånde lettede op. Amatørteaterforeningen har nemlig fået plads i det nye budgetforlig, og det betyder, at Nordfynsspillene fortsat får støtte fra kommunen.

- Det er grundlæggende en forlængelse af en eksisterende aftale, hvor vi har fået 150.000 kroner de seneste tre år. Men vi er selvfølgelig super glade for forlængelsen, for vi er jo en skrøbelig eksistens. Vi er afhængige af vind og vejr og har ikke haft mulighed for at opbygge en kasse til dårlige tider endnu. Derfor er vi afhængige af hjælp fra kommunen. Uden den ville det også være en væsentligt anderledes forestilling.

Derfor, fortæller Max Hansen, var det en lettelse for foreningen at høre om den fortsatte støtte.

- Vi har da været spændte på det, for vi kan jo godt læse budgetter, og kulturen er jo altid et område, hvor der er risiko for besparelser. Det er en prioritering, der skal foretages af kommunen, og der er vi bare glade for det resultat, de er kommet frem til.

Annonce

Reddet på målstregen

Til årets opsætning af musicalen Cats var det netop, som Max Hansen er inde på, vind og vejr der havde overhånden over musicalens succes.

- Især den første uge havde vi rigtig dårligt vejr, og det kunne vi mærke direkte på bundlinjen. Men vi havde rimeligt godt vejr i uge to, og med gode anmeldelser og mund-til-mund-metoden fik vi reddet nok ind til, at det næsten løber rundt med kun få tusinde kroner i underskud. Så vi holder lige præcis skindet på næsen i år, men det er jo så også inklusiv det tilskud, vi har fået fra kommunen.

Og pengene ryger først og fremmest ind og dækker lyd og lys, for det er især det, der koster, fortæller Max Hansen.

- Vi kan have nok så dygtige skuespillere, men hvis det lyder dårligt eller skratter, så er der ikke nogen, der får en god oplevelse. Og det koster bare mange penge. Det er et område, vi har forsøgt at skære på før, men det går bare ikke.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce