Annonce
Nordfyn

Nordfynsspillene sikret årlig støtte: - Uden støtten kan det ikke løbe rundt

Nordfynsspillene kan se frem til at modtage flere støttekroner til at opsætte musicals for. Arkivfoto: Jesper Hahn
Nordfynsspillene er ikke kun afhængige af vind og vejr, men også af kommunal støtte.
Annonce

Bogense: De frivillige kræfter i Nordfynsspillene, der årligt lokker gæster i tusindvis ud under den åbne sommerhimmel for at se amatørskuespil af bedste kaliber, kan ånde lettede op. Amatørteaterforeningen har nemlig fået plads i det nye budgetforlig, og det betyder, at Nordfynsspillene fortsat får støtte fra kommunen.

- Det er grundlæggende en forlængelse af en eksisterende aftale, hvor vi har fået 150.000 kroner de seneste tre år. Men vi er selvfølgelig super glade for forlængelsen, for vi er jo en skrøbelig eksistens. Vi er afhængige af vind og vejr og har ikke haft mulighed for at opbygge en kasse til dårlige tider endnu. Derfor er vi afhængige af hjælp fra kommunen. Uden den ville det også være en væsentligt anderledes forestilling.

Derfor, fortæller Max Hansen, var det en lettelse for foreningen at høre om den fortsatte støtte.

- Vi har da været spændte på det, for vi kan jo godt læse budgetter, og kulturen er jo altid et område, hvor der er risiko for besparelser. Det er en prioritering, der skal foretages af kommunen, og der er vi bare glade for det resultat, de er kommet frem til.

Annonce

Reddet på målstregen

Til årets opsætning af musicalen Cats var det netop, som Max Hansen er inde på, vind og vejr der havde overhånden over musicalens succes.

- Især den første uge havde vi rigtig dårligt vejr, og det kunne vi mærke direkte på bundlinjen. Men vi havde rimeligt godt vejr i uge to, og med gode anmeldelser og mund-til-mund-metoden fik vi reddet nok ind til, at det næsten løber rundt med kun få tusinde kroner i underskud. Så vi holder lige præcis skindet på næsen i år, men det er jo så også inklusiv det tilskud, vi har fået fra kommunen.

Og pengene ryger først og fremmest ind og dækker lyd og lys, for det er især det, der koster, fortæller Max Hansen.

- Vi kan have nok så dygtige skuespillere, men hvis det lyder dårligt eller skratter, så er der ikke nogen, der får en god oplevelse. Og det koster bare mange penge. Det er et område, vi har forsøgt at skære på før, men det går bare ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce