Annonce
Nordfyn

Nordfynske skoleelever skal lære at lave bæredygtig mad

Micki Cheng og Gorm Wisweh er ambassadører for projektet om bæredygtig mad. PR-foto
Klimadebatten har også sneget sig ind i danske skoleklasser med landsdækkende kampagne, og det gælder også på Nordfyn

Nordfyn: Hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når der ikke er kød i? Og hvordan er det nu lige med den nye klimavenlige Madpyramide?

Det skal over 700 skoleelever fra Nordfyn undersøge, når de sammen med 150.000 andre danske skolebørn går i skolekøkkenet for at eksperimentere med klimavenlige fødevarer og måltider i efterårets store Gocook-projekt. Nogle af de nordfynske skoler, der deltager, er:

Havrehedskolen deltager med seks klasser. Bogense Skole deltager med fire klasser. Otterup Realskole deltager med fire klasser og Søndersøskolen med tre klasser

Det er Coops madprojekt for børn og unge, der har som mission at skabe den første generation, som er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre.

Et af de største projekter er Smagekassen, hvor skoleklasser over hele landet har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Annonce

Madmodige børn

- Der er mange, der synes, det er svært at spise klimavenligt, men det behøver det slet ikke være. Vi vil gerne hjælpe børnene med at gøre en forskel for klimaet ved at tage de klassiske hverdagsretter og gøre dem 3 til 20 gange bedre for klimaet. Vi har madmodige børn med til at udvikle retterne, så vi håber, at børn i hele landet er ligeså klar til at prøve nye smagsoplevelser, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for Gocook, i en pressemeddelelse.

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets Smagekasse.

- En af de gode ting ved Gocook er, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv tage den derfra, siger Gorm Wisweh.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce