Annonce
Kultur

Jan og Mette har fundet sammen i ny genre

De to nordfynske musikere Mette Renbo og Jan Kjeldsen danner ny duo. Foto: Thomas Gregersen
Ny duo har første sang ude på streamingtjenesterne og radiostationerne den 28. januar, hvis alt går efter planen.

Nordfyn: Lige nu ligger den ufærdige studieoptagelse på en server i et stort studie i Nashville i den amerikanske stat Tennessee, hvor den skal masteres, men allerede om en uges tid skulle lyden være tilbage i Danmark og klar til at blive lyttet på alle de kendte streamingtjenester.

Det er ikke hver dag, man kan bevidne fødslen af en ny musikalsk genre, men det er den baby som den nybagte nordfynske duo Renbo & Kjeldsen håber at have bragt til verden.

Vi mennesker har det jo bedst med, at vi nogenlunde kan arkivere ting i sådan nogle lidt brede generelle genreskuffer, men Mette Renbo og Jan Kjeldsen syntes den vane kaldte på at blive udfordret. Der manglede en farve i lydbilledet.

Annonce

- Voksenpop. Ikke fordi der er noget som helst galt med dansktopmusik eller ung pop, men personligt synes jeg vi er landet vores eget sted. Det er en lyd vi selv savner, når vi tænder for radioen, fortæller Mette Renbo.

På tværs af kommunen

Hun kommer fra Otterup og Jan Kjeldsen har sit lydstudie i Bogense, men parret fandt hinanden, da Jan Kjeldsens nummer en dag blinkede på Mette Renbos telefonskærm.

- Jeg kendte jo til Mettes eksistens og så havde jeg egentlig i et stykke tid gået med tanken om, at vi kunne lave noget sammen, når vi nu boede forholdsvis tæt på hinanden. Så jeg ringede til hende - og det ville hun gerne, fortæller Jan Kjeldsen.

Jeg kendte jo til Mettes eksistens og så havde jeg egentlig i et stykke tid gået med tanken om, at vi kunne lave noget sammen, når vi nu boede forholdsvis tæt på hinanden.

De optræder begge i andre sammenhænge - og det vil de blive ved med. Jan er ud over at drive sit eget lydstudie blandt andet også halvdelen af duoen Harborg-Kjeldsen der bevæger sig i den lette humoristiske genre - eller slaskejazz - som Jan selv kalder det, mens Mette Renbo fortsætter sin solokarriere i sin egen stil.

Annonce

En To Mange

Parrets første single hedder En To Mange og er skrevet af Johan Isbrand, der også selv udfordrer de der mentale arkivskuffer. Han har en fortid i Odenses vildeste punkmusik og en nutid som tekstforfatter på kanten af dansktoppen.

Nu er det blevet til voksenpop og et nummer med et fængende omkvæd, der sagtens kan blive sådan en irriterende sang, der sætter sig fast og som man kommer til at gå og synge.

Udover den første sang fra Johan Isbrand bliver det øvrige materiale noget hjemmeskåret fra duoens egen hånd og der er også planer om at de to nordfynske skal ud og spille live senere på året. Blandt andet nogle sommerkoncerter der er i støbeskeen på plænen ved Ørritslevgaard udenfor Otterup, hvor Mette Renbo bor.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Kultur

Ærgrer sig over 'fucking irriterende' afbud i 11. time: Tobias Rahim afløser Lindsey Buckingham på Heartland

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce