Annonce
Kultur

Nordfynske børn skal have kultur fyldt i rygsækken

Hvis forslaget bliver godkendt, kan børnene i Nordfyns kommune se frem til mere undervisning om Nordfyns egne kulturskatte og flere oplysninger om kulturtilbuddene i kommunen. Arkivfoto. Birgitte Carol Heiberg
Et nyt forslag skal give de nordfynske børn et større indblik i kulturen i området. Det er alt fra musikskoler til det nordfynske landskab, som skal udbredes, så de unge bliver kommunens ambassadørerne ude i landet og måske en dag vender tilbage.

Nordfyn: Det er ikke kun de store byer, som gemmer på alle kulturskattene. Faktisk gemmer Nordfyn på en hel del, og det vil et forslag om mere kultur til børnene i kommunen udbrede.

Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget har i samarbejde med Børne- og Ungeudvalget udarbejdet et forslag, der vil give børn langt mere kultur og sikre, at de kommer igennem så bredt et udvalg som muligt.


Annonce

Vi vil gerne satse på kunst, kultur og kulturarv som en del af de unges dannelse. Jeg ser den kulturelle rygsæk som en god mulighed for, at børn på et tidligt tidspunkt kan stifte bekendtskab med kulturlivet og på den måde kan få positive oplevelser med alt det, kulturen kan.

Mette Landtved-Holm, formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget


- Vi vil gerne satse på kunst, kultur og kulturarv som en del af de unges dannelse. Jeg ser den kulturelle rygsæk som en god mulighed for, at børn på et tidligt tidspunkt kan stifte bekendtskab med kulturlivet og på den måde kan få positive oplevelser med alt det, kulturen kan, siger Mette Landtved i en pressemeddelelse.

Mette Landtved-Holm fortæller, at det er for personafhængigt, hvor meget børnene oplever af kulturen. Det kan blandt andet være svært at vide noget om kulturen, hvis man arbejder i Nordfyns kommune, men bor i en anden. På den måde er børnenes viden om kulturtilbuddene og alle de kulturelle historier afhængig af, hvem deres lærer eller pædagog er.

Men det skal der laves om på. Forslaget er sendt til forvaltningen, som vil undersøge, hvordan man på den bedste vis implementerer denne kulturelle rygsæk i børnenes hverdag.

Et forslag med fremtidsudsigter

Formålet med udbredelsen af den nordfynske kultur er ikke kun ment for at inspirere børnene.

- De unge, som rejser fra Nordfyn for at studere andre steder, bliver forhåbentlig nogle gode ambassadører for området og har måske endda lyst til at komme tilbage, fortæller Mette Landtved-Holm.

Forslaget er primært rettet mod børn fra 0. til 9. klasse, men institutionerne vil muligvis også blive inkluderet. Forslaget skal være med til at gøre kulturundervisningen mere struktureret, så den når bedst ud til flest børn.

- De gør rigtig meget på skolerne, men det skal helst blive gjort nemmere, når man for eksempel skal lave læreplaner, siger Anja Lund, formand for Børne- og Ungeudvalget.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce