Annonce
Nordfyn

Nordfynsk regionspolitiker: Afgørende at vi beholder akuthjælperne på Nordfyn

Anja Lund Kristensen (V): Hvis jeg står i en situation, hvor min far falder om med hjertestop, vil jeg bare gerne have, at der er nogen, der kan træde til og hjælpe. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Venstre-politikeren Anja Lund Kristensen stemte for, at Region Syddanmark skal med i Trygfondens hjerteløber-ordning. Hun lægger vægt på, at der er så mange som muligt, der melder sig klar til at redde liv.
Annonce

Nordfyn: Mandag vedtog regionsrådet, at Region Syddanmark fra 1. maj næste år skal tilslutte sig Trygfondens hjerteløberordning, hvor alle kan tilmelde sig og downloade en app, der tilkalder op til 20 hjerteløbere, når alarmcentralen får et opkald om et muligt hjertestop.

Det betyder, at den nuværende ordning på Nordfyn droppes. Her har Nordfyns Hjertestarterforening sammen med Danmark Redder Liv cirka 300 frivillige, der har gennemgået et førstehjælpskursus og har sagt ja til, at de kan tilkaldes ved alarm om hjertestop.

En af dem, der stemte for forslaget i regionsrådet, er Anja Lund Kristensen (V), der selv er en del af det nordfynske korps af frivillige førstehjælpere.

- Er du som nordfynbo tryg ved, at der med hjerteløber-ordningen kun bliver tilkaldt førstehjælpere inden for en radius på 1,8 kilometer fra alarmadressen, hvor der i dag tilkaldes hjælp i en radius på fem kilometer?

- Ja, det er jeg. Det, der har været afgørende for, at jeg har stemt for det her, er, at vi stadig har akuthjælperfunktionen. Jeg er selv førstehjælper, og jeg ved, at det oftest er akuthjælperne, der bliver kaldt ud først, så jeg er ikke nervøs, siger hun.

Akuthjælperne kan blive tilkaldt i alle "blå blink situationer" for eksempel trafikulykker.

Annonce

Jo flere, jo bedre

For den nordfynske politiker vejer det desuden tungt, at korpset af hjerteløbere er langt større end antallet af førstehjælpere i den nuværende syddanske ordning.

- Jo flere vi er, der kan redde liv, jo flere liv kommer vi til at kunne redde. Og i dag får man jo et førstehjælpsbevis i 8. klasse, man får det, når man tager kørekort. Alle kommunalt ansatte har førstehjælpsbevis, mange ansatte i private virksomheder får det, så der er rigtig mange, der har et førstehjælpsbevis.

Sammen med beslutningen om at tilslutte sig hjerteløberordningen har regionsrådet besluttet, at der afsættes en million kroner om året til det præhospitale område.

- Nu skal vi mødes med Trygfonden og de klyngeformænd, der er i regionen (formænd for grupperne af frivillige førstehjælpere, red.), og så skal vi drøfte, hvordan samarbejdet skal være. Og vi skal selvfølgelig komme med de gode ting, vi kender fra Danmark Redder Liv, så vi kan gøre Trygfondens arbejde endnu bedre, siger Anja Lund Kristensen.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce