Annonce
Nordfyn

Nordfynsk hjælpepakke: Kæmpe satsning på at understøtte detailhandel og turisme

Med grundig overholdelse af de retningslinjer, der er omkring at omgås hinanden for at undgå coronasmitte, bliver der i løbet af sommeren et væld af aktiviteter i Otterup (billedet) og de øvrige store nordfynske byer. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Den nordfynske detailhandel og turisme kan se frem til en slags lokal hjælpepakke. Kampagnen "Nordfyn – få en oplevelse med" har en samlet værdi på mindst 1,7 millioner kroner. Den understøttes af Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme.
Annonce

Nordfyn: En massiv indsats sættes i gang for at hjælpe den nordfynske detailhandel og turisme, der er hårdt presset af coronakrisen.

Det er baggrunden for, at Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET) lancerer kampagnen "Nordfyn - få en oplevelse med" til en samlet værdi på mindst 1,7 millioner kroner. Pengene kommer fra flere sider. Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget har bevilliget 850.000 kroner, som bliver øremærket aktiviteter.

NEET, der hovedsageligt er understøttet af kommunale midler, bidrager med en halv million kroner. Lokale virksomheder har for 25.000 kroner mulighed for at købe eksponeringspakker. Det forventes at generere 300.000-400.000 kroner, ligesom handelsforeningerne også bidrager til den samlede pakke.

- Det er et helt fantastisk signal om, at vi står sammen på Nordfyn. Allerede nu har de lokale virksomheder bidraget med 150.000 kroner ved de første kontakter vi har haft, så vi tror, det er muligt at komme i mål. En samlet pakke på over 1.700.000 kroner er flot og viser, at sammenhold gør stærk. Jeg er sikker på, at det vil gøre en forskel for Nordfyn både på den korte og den lange bane, siger NEET-direktør Per Olesen.

Vi ønsker at få folk ind i byerne, for så stiger sandsynligheden også for, at de går ind i butikkerne.

Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme, med opfordring til i højere grad at handle lokalt

Annonce

En bred vifte

Pengene skal bruges på en bred vifte af initiativer og aktiviteter. Det overordnede mål er at få flere lokale borgere og folk udefra til at handle endnu mere på Nordfyn. Der bliver iværksat en markant markedsføring i forskellige medier. I den landsdækkende markedsføring, som også kommer til at køre, er hensigten at få endnu flere danskere til at holde ferie på Nordfyn.

NEET har arbejdet på kampagnen de seneste to måneder. Med aflysning af Rosenfestivalen og andre store arrangementer er fokus blevet vendt til mindre, men mange flere arrangementer.

- Vi ønsker at få folk ind i byerne, for så stiger sandsynligheden også for, at de går ind i butikkerne, siger Per Olesen.

Med til paletten af tilbud hører også ikke mindre end 30 tilbud ude i naturen. Heraf seks-syv helt nye tilbud. Flere af dem med guider og flere af vandreturene med mulighed for at få bragt madpakke ud undervejs.

Annonce

Handl lokalt

Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhvervs- Kultur- og Fritidsudvalget, er ikke i tvivl om, at den kommunale donation er givet godt ud:

- Et enigt udvalg mener, at vi naturligvis skal understøtte turismen og detailhandlen i denne svære tid. Vi håber, at projektet gavner hele Nordfyn, så vi kommer bedst muligt gennem krisen. Udover at borgerne gerne skal opleve sjove og spændende aktiviteter, er håbet ikke mindst, at det også genererer større omsætning i butikkerne, siger hun.

Per Olesen mener, at der er plads til forbedring hvad angår at handle lokalt. I stedet for at køre til eksempelvis Odense gør man både sig selv og Nordfyn en tjeneste, set i det store perspektiv, ved i større grad at lægge sine penge lokalt.

- Man kan jo spørge, om turister har lyst at besøge steder, hvor der ingen butikker længere er, spørger han og anfører, at detailhandlen også beskæftiger mange mennesker og dermed også generer skatteindtægter.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce