Annonce
Nordfyn

Nordfynsk cannabis-eventyr: Optræk til 100 nye arbejdspladser hos tidligere champignonproducent

Aftalen med den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies betyder, at der skal dyrkes cannabis, hvor der tidligere var produktion af champignon i Veflinge. Arkivfoto
Den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies har indgået en aftale om produktion af cannibis med Egehøj Champignon.

Nordfyn: I sig selv er det opsigtsvækkende, at der fra den ene dag til den anden er optræk til 100 nye arbejdspladser, og det bliver ikke mindre opsigtsvækkende af, at de mange job kommer til at kredse om produktion af cannabis.

Det er ikke desto mindre virkeligheden for den tidligere champignonproducent Egehøj Champignon. I en pressemeddelelse fra den europæiske afdeling af den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies oplyses det, at man har indgået en aftale om produktion af cannabis med Egehøj Champignon.

Den knap 16.000 kvadratmeter store ejendom, der ligger i udkanten af Veflinge, kommer fremover til at blive Atlas Biotechnologies' europæiske base for produktion og udvikling af cannabis. Produktionen af champignon skete i 36 klimakontrollerede rum, og det er disse rum, som også passer perfekt til produktion af cannabis, har den canadiske virksomhed vurderet.

Annonce

Høst til næste år

Atlas Biotechnologies ser store perspektiver i produktionen på Nordfyn. Med i aftalen er, at virksomheden kan købe den store ejendom når som helst i løbet af de kommende 20 år. Selv om aftalen er ny, varer det ikke længe, før den første cannabishøst kommer i hus. Det sker efter planen allerede til næste år.

Kent Svenvang, direktør for Egehøj Champignon, får en central rolle i det store projekt og bliver udnævnt til Denmark Head of Operations hos Atlas Biotechnologies.

- Vi forventer, at etableringen af udviklings- og produktionsfaciliteter her på Hedebovej vil medføre 50 lokale job på den korte bane og antageligt op mod 100 henover de næste to-tre år, og det glæder mig naturligvis, siger han i en pressemeddelelse.

Egehøj Champignon lukkede i maj 2018, og 50 medarbejdere mistede jobbet. Årsagen var, at produktionen blev angrebet af skimmelsvamp, man ikke kunne få bugt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce