Annonce
Nordfyn

Nordfynsk cannabis-eventyr: Optræk til 100 nye arbejdspladser hos tidligere champignonproducent

Aftalen med den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies betyder, at der skal dyrkes cannabis, hvor der tidligere var produktion af champignon i Veflinge. Arkivfoto
Den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies har indgået en aftale om produktion af cannibis med Egehøj Champignon.

Nordfyn: I sig selv er det opsigtsvækkende, at der fra den ene dag til den anden er optræk til 100 nye arbejdspladser, og det bliver ikke mindre opsigtsvækkende af, at de mange job kommer til at kredse om produktion af cannabis.

Det er ikke desto mindre virkeligheden for den tidligere champignonproducent Egehøj Champignon. I en pressemeddelelse fra den europæiske afdeling af den canadiske virksomhed Atlas Biotechnologies oplyses det, at man har indgået en aftale om produktion af cannabis med Egehøj Champignon.

Den knap 16.000 kvadratmeter store ejendom, der ligger i udkanten af Veflinge, kommer fremover til at blive Atlas Biotechnologies' europæiske base for produktion og udvikling af cannabis. Produktionen af champignon skete i 36 klimakontrollerede rum, og det er disse rum, som også passer perfekt til produktion af cannabis, har den canadiske virksomhed vurderet.

Høst til næste år

Atlas Biotechnologies ser store perspektiver i produktionen på Nordfyn. Med i aftalen er, at virksomheden kan købe den store ejendom når som helst i løbet af de kommende 20 år. Selv om aftalen er ny, varer det ikke længe, før den første cannabishøst kommer i hus. Det sker efter planen allerede til næste år.

Kent Svenvang, direktør for Egehøj Champignon, får en central rolle i det store projekt og bliver udnævnt til Denmark Head of Operations hos Atlas Biotechnologies.

- Vi forventer, at etableringen af udviklings- og produktionsfaciliteter her på Hedebovej vil medføre 50 lokale job på den korte bane og antageligt op mod 100 henover de næste to-tre år, og det glæder mig naturligvis, siger han i en pressemeddelelse.

Egehøj Champignon lukkede i maj 2018, og 50 medarbejdere mistede jobbet. Årsagen var, at produktionen blev angrebet af skimmelsvamp, man ikke kunne få bugt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce