Annonce
Nordfyn

Nordfyns Ungeråd bakker op om nyt udeområde: - Mange unge ved ikke, hvor de skal opholde sig

Nordfyns Ungeråd arbejder for at skabe et frirum for unge til at udfolde sig kunstnerisk, socialt og politisk. Længst til højre i billedet ses formand Sarah Bak Jørgensen. Foto: Nordfyns Ungeråd
Sarah Bak Jørgensen er formand for Nordfyns Ungeråd og hun forstår godt, hvorfor unge i Otterup hænger ud ved børnehaver og skoler i aftentimerne. Mange ved nemlig ikke, hvor de skal opholde sig, og derfor er planerne om et nyt udeområde for unge et "vildt fedt initiativ".

Otterup: Den seneste tid har vi skrevet flere artikler om, hvordan byens unge i aftentimerne "hænger ud" ved skoler og børnehaver. En tendens, der ind imellem er til gene for byens borgere og samtidig pædagoger og pedeller, der skal rydde op efter en sammenkomst.

Sarah Bak Jørgensen er formand for Nordfyns Ungeråd, og hun er bekendt med problematikken. Selv er den 21-årige formand fra Kappendrup, hvor hun stadig bor hos sine forældre.

- Jeg gik i skole uden for Otterup, så personligt har jeg ikke hængt ud ved børnehaver og på skolernes område om aftenen. Men jeg kan godt forstå, hvorfor man gør det. Der er ikke rigtig nogen steder, hvor unge bare kan være unge og drikke en øl med deres venner, siger hun og tilføjer:

Annonce

- Der er selvfølgelig tilbud i form af ungdomsklubben, hvilket også er godt, men det er jo primært voksenstyret, og jeg ved også, at der er mange unge, der gerne vil have deres eget.

Svært at være afhængig

I ungerådet har de nemlig jævnligt fået henvendelser fra unge, som savner et sted at opholde sig. Og derfor har de ofte talt om i rådet, at der skal "etableres nogle steder, hvor unge kan være og bare være dem selv".

- Jeg kan godt se, at det er irriterende, at man ikke kan nyde sin aftensmad, hvis der er larm fra unge, der opholder sig på børnehavens legeplads ved siden af. Men jeg forstår virkelig også godt, at der er mange unge, der ikke ved, hvor de skal opholde sig. Hvis man skal ses med sine venner i den alder, så er det så afhængigt af, at man skal have lov af nogle forældre til at være et sted.

Ung i Otterup

"Hvorfor er der så meget had til unge i Otterup, når det kun er få, der laver ballade?"

Sådan lyder opslaget fra en ung fyr i Facebook-gruppen 'Det sker i Otterup', som samlet har fået mere end 120 reaktioner.

På den baggrund zoomer vi i serien Ung i Otterup ind på byens unge og spørger: Hvordan har Otterups unge det?

Vi vil blandt andet tage med Natteravnene på tur i byen og snakke med nogle af byens unge. Vi vil også besøge byens scooterværksted, og så vil vi se på, om der kan gøres noget for at forbedre forholdene for de unge.

Har du oplevet problemer med unge "ballademagere" i byen? Eller er du selv ung, og føler du dig lagt for had uden grund? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til dorwo@fyens.dk.

- Der vil altid skulle være en, der skal være vært. Man kan ikke bare mødes et sted og bare være. Og det synes jeg er rigtig ærgerligt.

Annonce

Fedt med nyt udeområde

Derfor hilser Sarah Bak Jørgensen det mere end velkommen, at makkerparret Klaus Madsen og Kim Grøn Christensen har planer om at etablere et nyt udeområde for blandt andet byens unge - hvis altså projektet får bevilliget kommunale støttemidler og byggetilladelse.

- Det synes jeg er et vildt fedt initiativ, og jeg tror virkelig, at det vil gøre meget for uroen i Otterup, siger hun, og tilføjer:

- Men jeg vil sige, jeg tror også, at det bliver et knudepunkt for natteravnene. De skal være med til at sikre, at de unge er trygge derude.

Annonce

Drømmer om ungdomshus

Ungerådets helt store drøm er et nordfynsk ungdomshus.

- Lidt ala dem de har i Middelfart og Nyborg, hvor det på mange måder er styret af unge, men hvor der selvfølgelig er en voksen i nærheden. Et sted, hvor man kan hygge med sine venner og have det sjovt.

Konkret, fortæller hun, har de en vision om et ungdomshus i nærheden af gymnasiet i Søndersø, som kunne ligge i forbindelse med det. Hun understreger, at ungerådet altid gerne tager imod input fra kommunens unge til, hvordan ungdomslivet på Nordfyn kan blive bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce