Annonce
Nordfyn

Nordfyns Stjernepriser: Mogens Jørgensen har formet Hårslev Boldklub i en menneskealder

Mogens Jørgensen, vinder af årets fritidsildsjæl. Foto: Jonas Andersen
Vinderen af Årets Fritidsildsjæl til Stjernefesten, er Mogens Jørgensen. En mand der har åndet og levet for Hårslev Boldklub størstedelen af sit liv.

Hårslev: Hvis man i løbet af de sidste knap 50 år har været tilknyttet Hårslev Boldklub eller brugt sin tid i hallen, så vil man næsten ikke have kunnet undgå Mogens Jørgensen, som nu er blevet hædret for sin ihærdige indsats igennem en menneskealder.

Torsdag aften kunne Nordfyns Kommune præsentere vinderen af årets fritidsildsjæl, som absolut ikke er en ukendt ildsjæl i Hårslev.

Den 70-årige pensionist startede med at spille bold i klubben som seksårig og var en aktiv spiller, indtil han som 50-årig fik en knæskade. Det solide aftryk, som han igennem årene fik sat på fodboldbanen, blev videreført til klubbens bestyrelse op gennem 80'erne og 90'erne og i det seneste årti i halbestyrelsen.

Allerede fra starten af 70'erne var han med til at arrangere loppemarkeder til fordel for indendørshallen. Den tidligere lastbilchauffør med entreprenante evner, var også med til at støbe fundamentet for hallen.

- De værdsætter det, jeg laver for klubben. Man har altid kunnet ringe til mig, siger Mogens Jørgensen, der er alderspræsident i klubben.

Annonce

- Jeg fortsætter da lidt endnu. Jeg skal vist selv sige fra, hvis jeg skal stoppe.

Mogens Jørgensen. Vinder af prisen som Årets Fritidsildsjæl.

Uundværlig rolle

Mogens Jørgensen har haft en finger med i spillet i hele udvikling og vedligeholdelsen af Hårslev Boldklub gennem de mange år. Banerne er blevet kridtet, læhegnet klippet og reklamebanderne udskiftet af den flittige bedstefar.

- Det kom lidt bag på mig, at de havde nomineret mig. Jeg har nærmest kun været medhjælper og ligesom ikke været i den ledende proces. Der er da altid nogle, der har stået lidt længere fremme, end jeg har. Jeg er da med til at sige ja og nej til nogle ting, men ellers ikke så meget, siger han ydmygt til avisen, der møder ham inden kåringen.

Når man snakker med Mogens Jørgensen, mærker man hurtigt, hvor meget klubben betyder for ham. Han nærmest ånder og lever for klubben, der også har været et omdrejningspunkt for familien. Hans søn Michael, der nu er 50 år, var i sin spæde ungdom træner for den nuværende formand i klubben, Lasse Mogensen.

- Min søn missede aldrig en kamp. Hvis vi skulle noget i familien, så blev det planlagt sådan, at vi kunne få Michael til fodbold.

Mogens Jørgensen, der for nyligt blev valgt ind i bestyrelsen for yderligere to år, har ingen intentioner om at forlade klubben foreløbigt.

- Jeg fortsætter da lidt endnu. Jeg skal vist selv sige fra, hvis jeg skal stoppe, siger han med et smil.

Mogens Jørgensen bor i Bogense med sin kone Mona Jørgensen, som tidligere har vundet en stjernepris for hendes arbejde i Bogense Motionscenter.

VINDERNE AF NORDFYNS STJERNEPRISER

Årets fritidsildsjæl: Mogens Jørgensen fra Hårslev Boldklub.

Årets lokale ildsjæl: Erling Sørensen fra KG & IF og KRKF.

Årets projekt: OSG Gamers.

Årets friluftsildsjæl: Eigil Brandt fra Nordfyns Firmaidræt.

Årets forening: BG&IF.

Årets talent: Dennis Riber Jensen fra Bogense Politihundeforening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce