Annonce
Nordfyn

Nordfyns Minifestival: - Den fest, vi har haft gang i, har været uovertruffen

- I har været fantastiske. Glæder mig allerede til næste år, lød det fra forsanger og saxofonist i Passengers Only, Eddie Mochia, der i den grad fik publikum til at mærke musikken. Foto: Jonas Andersen
I pinsen trodsede festivalgæster regn og blæst for at deltage i Fyns måske mest idylliske festival. Fællesnævneren var ifølge arrangør og gæster kvaliteten af musikken.

Jersore/Nørreby: Selvom vejret i pinsen ikke var ligeså prangende som i 2018, var det alligevel en stor succes for Nordfyns Minifestival, der blev afholdt for anden gang. Sådan lød det fra både arrangør og gæster.

- Den fest, vi har haft gang i, har været uovertruffen. Alle har været virkelig glade for at være her. Folk har fået en rigtig fed oplevelse. Der har ikke været noget, der er gået galt udover vejret, lyder det fra Claus Pedersen, der sammen med sin kone, Vibeke Pedersen, er arrangør af festivalen, som foregår i deres store baghave.

Dagen derpå havde Claus Pedersen ikke et samlet blik over solgte billetter, men det tyder på små 300 solgte billetter. Ikke helt så mange som forventet og omtrent på samme niveau som sidste år.

Nogle af de gæster, som trodsede vind og vejr under lørdagens koncerter, og som havde en kæmpe fest, var festivalens naboer Christian Sandbeck og Thomas Thomsen.

- Det er noget af den bedste musik, jeg har hørt længe. Synes, det er så fantastisk. Det er sådan noget, vi har brug for her ude i Vandkantsdanmark. Nogle, der tager chancer. Det er en lille smule niche, men det er jo det, der gør det fedt, sagde Thomas Thomsen.

Annonce
Claus Pedersen (th) med sine naboer Thomas Thomsen og Christian Sandbeck, der begge er svært begejstrede for at have fået en festival som nabo. Foto: Jonas Andersen

Hårdt arbejde

Man kan næppe genrebestemme festivalen, da programmet igennem de tre dage var enormt varieret med alt fra blød, afrikansk reggae til heavy metal.

- Fællesnævneren er, at det er god kvalitet. Folk har generelt været meget imponeret over kvaliteten af musikken. Der er også nogle af de bands, som vi gerne ser, kommer igen, sagde Claus Pedersen, der fik små tre timers søvn natten til søndag.

Blandt et af festivalens hovednavne, nemlig folk rock bandet Workers in Songs, var det også en begejstret forsanger, der blandede sig med publikum efter sin optræden:

- Det er en vanvittig charmerende og idyllisk festival, bygget op af en masse ildsjæle. De får en masse ting til at ske her ude i ingenting. Det er en fornøjelse at være med til. Man kan se folk i øjnene og drikke en bajer med publikum, lød det fra forsanger Morten Krogh.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce