Annonce
Nordfyn

Nordfyns Kommunes miljøpris: Nordfynsværkstedet får pris for at samle affald

Det er altid noget at komme efter, når affaldsindsamlerne fra Nordfynsværkstedet går en tur bevæbnet med gribetænger og sække. Privatfoto
En gruppe medarbejdere fra det beskyttede værksted går jævnligt rundt i Otterup for at indsamle noget af alt det affald, som andre har smidt på gaden og i naturen.
Annonce

Otterup: En gryde, håndbremser til en cykel, solbriller, en router. Plus naturligvis plastic, cigaretskod og alt det andet affald, der burde havne i en skraldespand.

Det er ikke småting, brugere af Nordfynsværkstedet (et beskyttet værksted for voksne udviklingshæmmede) finder, når de går rundt i Otterup for at indsamle affald. Og der er altid "gevinst", ligegyldigt hvor og hvornår de går.

Men nu får affaldspatruljen en helt anden gevinst. Nordfynsværkstedets affaldsindsamlere får nemlig Nordfyns Kommunes miljøpris 2020 i kategorien skoler og institutioner.

Det er lidt forskelligt hvor mange, der er med på affaldsturen, men trænings- og sundhedskonsulent Dorte Rønning, der organiserer indsamlingen, har cirka 10 interesserede på sin liste.

Bevæbnet med tænger, handsker og poser går affaldspatruljen rundt i byen og undres og forarges over alt det affald, der bliver smidt, hvor det ikke hører hjemme.

Annonce

Motorisk træning

Ud over at gøre Otterup renere er der også andre fordele ved aktiviteten.

- Vi får frisk luft, fællesskab, et formål. Vi griner og snakker om det, vi finder og undrer os over de mærkelige ting, vi finder, fortæller Dorte Rønning.

Dertil kommer, at indsamlingen af affald er en god motorisk træning for brugerne, når de skal håndtere gribetænger, bukke sig, samle små stykker affald op og putte det i sækken, samtidig med at de går flere kilometer uden at tænke over det


Vi får frisk luft, fællesskab, et formål. Vi griner og snakker om det, vi finder og undrer os over de mærkelige ting, vi finder.

Dorte Rønning, trænings- og sundhedskonsulent


Miljømæssigt kunne Nordfynsværkstedets indsats dog godt bringes et skridt videre, for når indsamlerne kommer tilbage til værkstedet, havner alt affald i den samme beholder.

Indholdet i cykelanhængeren her er samlet på en enkelt tur. Privatfoto

Prisen til en værdi af 5000 kroner og det medfølgende diplom overrækkes, når det lykkes at finde en dato, hvor alle kan.

Miljøprisen til Nordfynsværkstedet er en af tre miljøpriser, som kommunen uddeler. I marts fik Orkla Confectionery & Snacks Danmark i Søndersø, bedre kendt som Kims, prisen i virksomhedskategorien. Og senere afsløres det, hvem der vinder prisen til frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce