Annonce
Nordfyn

Nordfyns Kommune: Meget tæt på budgetforlig

Borgmester Morten Andersen (V) er efter al sandsynlighed klar til at præsentere næste års kommunale budget fredag. Arkivfoto
Nordfyns Kommune har indkaldt til pressemøde fredag formiddag "i forbindelse med forventet indgået budgetaftale for 2020", som det udtrykkes.

Nordfyn: Når borgmester Morten Andersen (V) siger, at "vi er meget, meget tæt på et budgetforlig", må der selvsagt være noget om snakken.

Venstre har absolut flertal i den nordfynske kommunalbestyrelse, og dette års budgetforhandlinger er nu så langt fremskredne, at kommunen også har dristet sig til at indkalde til pressemøde fredag formiddag. "I forbindelse med forventet indgået budgetaftale for 2020", som det udtrykkes.

De sidste justeringer falder efter al sandsynlighed på plads, når partierne med samme sigte mødes torsdag. I forhold til sidste år, hvor den lokale skolestruktur blev drøftet, er der denne gang ikke emner af tilsvarende størrelse på spil.

Ud af et samlet kommunalt budget på 1,9 milliarder kroner skal der findes besparelser for 36 millioner kroner. Set i det lys har der ikke været optræk til store, revolutionerende spareforslag. Der er tradition for indgåelse af brede budgetforlig i Nordfyns Kommune, hvor fem partier er repræsenteret i kommunalbestyrelsen, og det bliver formentlig også tilfældet denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce