Annonce
Nordfyn

Nordfyns Kommune: Meget tæt på budgetforlig

Borgmester Morten Andersen (V) er efter al sandsynlighed klar til at præsentere næste års kommunale budget fredag. Arkivfoto
Nordfyns Kommune har indkaldt til pressemøde fredag formiddag "i forbindelse med forventet indgået budgetaftale for 2020", som det udtrykkes.

Nordfyn: Når borgmester Morten Andersen (V) siger, at "vi er meget, meget tæt på et budgetforlig", må der selvsagt være noget om snakken.

Venstre har absolut flertal i den nordfynske kommunalbestyrelse, og dette års budgetforhandlinger er nu så langt fremskredne, at kommunen også har dristet sig til at indkalde til pressemøde fredag formiddag. "I forbindelse med forventet indgået budgetaftale for 2020", som det udtrykkes.

De sidste justeringer falder efter al sandsynlighed på plads, når partierne med samme sigte mødes torsdag. I forhold til sidste år, hvor den lokale skolestruktur blev drøftet, er der denne gang ikke emner af tilsvarende størrelse på spil.

Ud af et samlet kommunalt budget på 1,9 milliarder kroner skal der findes besparelser for 36 millioner kroner. Set i det lys har der ikke været optræk til store, revolutionerende spareforslag. Der er tradition for indgåelse af brede budgetforlig i Nordfyns Kommune, hvor fem partier er repræsenteret i kommunalbestyrelsen, og det bliver formentlig også tilfældet denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Annonce