Annonce
Nordfyn

Nordfyns Kommune: Meget tæt på budgetforlig

Borgmester Morten Andersen (V) er efter al sandsynlighed klar til at præsentere næste års kommunale budget fredag. Arkivfoto
Nordfyns Kommune har indkaldt til pressemøde fredag formiddag "i forbindelse med forventet indgået budgetaftale for 2020", som det udtrykkes.

Nordfyn: Når borgmester Morten Andersen (V) siger, at "vi er meget, meget tæt på et budgetforlig", må der selvsagt være noget om snakken.

Venstre har absolut flertal i den nordfynske kommunalbestyrelse, og dette års budgetforhandlinger er nu så langt fremskredne, at kommunen også har dristet sig til at indkalde til pressemøde fredag formiddag. "I forbindelse med forventet indgået budgetaftale for 2020", som det udtrykkes.

De sidste justeringer falder efter al sandsynlighed på plads, når partierne med samme sigte mødes torsdag. I forhold til sidste år, hvor den lokale skolestruktur blev drøftet, er der denne gang ikke emner af tilsvarende størrelse på spil.

Ud af et samlet kommunalt budget på 1,9 milliarder kroner skal der findes besparelser for 36 millioner kroner. Set i det lys har der ikke været optræk til store, revolutionerende spareforslag. Der er tradition for indgåelse af brede budgetforlig i Nordfyns Kommune, hvor fem partier er repræsenteret i kommunalbestyrelsen, og det bliver formentlig også tilfældet denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce