Annonce
Nordfyn

Nordfyns Kommune er klar til at lave klimahandlingsplan, der matcher Parisaftalen

I den nye klimahandlingsplan skal alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme. Arkivfoto: Annelene Petersen
Med deltagelse i nationalt projekt sætter Nordfyns Kommune turbo på klimaindsatsen og vil være netto nul-udledende af drivhusgasser inden 2050.
Annonce

Nordfyn: 46 kommuner i Danmark har sat sig et klart klimamål; Inden 2050 vil de alle være netto nul-udledende af drivhusgasser. Vejen derhen hedder en "topambitiøs, lokal klimahandlingsplan", som kommunerne nu skal udvikle med støtte fra Realdania, KL og landets fem regioner.

De 46 kommuner skal arbejde med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Dermed er de danske kommuner "med til at skrive decideret klimahistorie", lyder det i en pressemeddelelse.

Kommunalbestyrelsen skal bekræfte kommunens deltagelse i projektet på et møde den 26. november, hvilket den også forventes at gøre. Borgmester Morten Andersen (V) siger:

- På Nordfyn har vi rigtig meget dejlig natur, og den skal vi passe på. Vi har vedtaget en brandingstrategi under titlen Fri.Luft.Liv, hvor vi peger på naturen og det aktive friluftsliv som en del af den nordfynske kernefortælling. En ambitiøs klimaplan ligger i naturlig forlængelse af de skridt, vi allerede har taget.

Annonce

Glæder sig til samarbejde

Formand for Teknik og Miljøudvalget, Anders Thingholm (K), er stolt over at være med i projektet:

- På det helt lokale plan har vi arbejdet på at fremme den grønne udvikling. Det er små som store initiativer, som alle trækker i den rigtige retning. Vi står på et rigtig godt fundament, og med vores deltagelse i det her initiativ sætter vi en meget høj ambition for hele kommunen som geografisk område. Det glæder jeg mig utroligt meget til at samarbejde med vores borgere, virksomheder og foreninger om at gøre til virkelighed.

Om klimahandlingsplanen

  • I den nye klimahandlingsplan skal alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme.
  • I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete klimatiltag, der tilsammen sikrer en nettonul-udledning senest i 2050 for hele kommunens geografiske område.
  • Derudover skal klimahandlingsplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, inden planen til sidst bliver godkendt af det internationale bynetværk C40.

Parterne bag - foreningen Realdania, KL og landets fem regioner - kunne i september løfte sløret for det nye, store klimapartnerskab under navnet 'DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark'. Her inviterede de samtlige af landets kommuner til at udvikle klimahandlingsplaner med et ambitionsniveau, der matcher Parisaftalen. Siden har 46 kommuner, og altså heriblandt Nordfyns Kommune, meldt sig klar i den første ud af i alt 2 ansøgningsrunder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce