Søndersø: Kan man være for forsigtig?
Ikke, når det handler om at minimere faren for coronasmitte, og man spørger Kurt René Eriksen, rektor for Nordfyns Gymnasium.
Her har man siden, at tiden med corona satte i gang i marts, kørt med, hvad han betegner som "det udvidede forsigtighedsprincip". Han kan glæde sig over, at der endnu ikke har været én eneste elev eller lærer, der er blevet konstateret smittet.
Er man uheldig, kan man som bekendt blive smittet med coronavirus alle mulige steder. Opholder man sig på gymnasiets område, er der opbygget en kultur gående på, at man tager alle tænkelige forholdsregler.
I fordomsfulde stunder hedder det sig, at gymnasieelever ligger i sprit, og det er bogstaveligt talt også sandt i en hverdag, hvor der står sprit overalt på gymnasiet. Vel at bemærke kun til at spritte hænderne af.
I fordomsfulde stunder hedder det sig, at gymnasieelever ligger i sprit, og det er bogstaveligt talt også sandt i en hverdag, hvor der står sprit overalt på gymnasiet. Vel at bemærke kun til at spritte hænderne af.
Sin faste plads
- Vi har generelt en god opmærksomhed omkring, hvad vi skal og ikke skal. Folk tager stadig situationen seriøst, selv om vi måske nogle gange kan se, at det med en meters afstand ikke altid holder, når de går udenfor.
- Arealmæssigt har vi en stor skole i forhold til antal elever, derfor har vi ikke fundet det nødvendigt med at opfordre til mundbind. I hvert fald ikke endnu. Til gengæld har vi spærret de fællesområder af, hvor man kan sidde tæt og hygge sig. Man har sit klasselokale med sin faste plads, og man kan gå udenfor. Det er de muligheder, der er.
Straks til test
Mandag morgen blev Kurt René ringet op af en elev. Hun ønskede at blive testet, og han sagde straks ja.
- Reglen er, at har man som elev bare den mindste mistanke om, at man kan være smittet, må man ikke komme på skolen, før de er blevet testet og har fået et negativt svar. Og skulle de være positive, kommer de selvfølgelig ikke før, de er raske.
I sidste uge blev to elever testet. I takt med at der ventes et lidt stigende smittetryk i efteråret, er Kurt René Eriksen også indstillet på, at gymnasiets statistik med nul smittede måske ikke nødvendigvis varer ved.