Annonce
Erhverv

Nordfyns Bank meget tilfreds trods nedgang

Direktør Holger Brodersen kalder Nordfyns Banks regnskab for "meget tilfredsstillende. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Overskuddet i den tidligere nordfynske bank er blevet meget mindre end i 2018, men det har sin forklaring, og bankens ledelse er meget tilfreds med resultatet.

Efter 122 år med hovedsæde i Bogense flyttede Nordfyns Bank 1. juli hovedsædet væk fra til en ny ejendom på Dannebrogsgade ved siden af Odense Banegårdcenter. Bag sig lagde banken ud over sine nordfynske rødder også et halvår, som ledelsen kalder "meget tilfredsstillende".

Det er især fremgangen basisdriften af banken, der bliver henvist til med de positive ord. Rente- og gebyrindtægterne steg da også med lidt over fire procent, der dog er væsentligt mindre end de øvrige større fynske lokalbanker.

Nordfyns Bank har også haft glæde af at konvertere lån for mange boligejere, men har dog slet ikke haft så stor stigning på dette område, som de øvrige banker på øen.

Annonce

Har snart nået målet for året

Den tidligere Bogense Banks overskud faldt kraftigt i forhold til første halvdel af 2018 - fra 41 til 31 millioner kroner før skat. Dengang solgte banken sine aktier i investeringsvirksomheden Valueinvest, og det forklarer størstedelen af tilbagegangen.

I en tid hvor bankerne har svært ved at låne penge ud, kan Nordfyns Bank glæde sig over, at udlånet er begyndt at stige igen, efter at det var direkte faldende sidste år.

For hele 2019 venter banken et overskud på 34-44 millioner kroner - da året begyndte var forventningen 30-40 millioner kroner før skat. Da første halvdel af året allerede har sørget for de 31 millioner kroner, er der ikke langt op til at den nederste del af forventningerne er nået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce