Annonce
Nordfyn

Nordfyns Bank advarer mod professionelle svindlere

Nordfyns Bank oplever lige nu en stigning i antallet af en ny type forsøg på svindel. Arkivfoto: Robert Wengler
Kunder i Nordfyns Bank er i de seneste dage blevet kontaktet af meget veltalende danske svindlere. Nu advarer banken om aldrig at give personlige oplysninger på telefon eller mail.

Bogense: Nordfyns Bank er tirsdag eftermiddag gået ud med en advarsel mod en eller flere svindlere, der i øjeblikket er på spil og optræder i bankens navn. Tilsyneladende bruger svindlerne ulovligt teleudstyr, der får det til at se ud, som om der bliver ringet fra bankens nummer, fortæller Jakob Andersen, der er it-chef i banken.

- Vi har været i kontakt med flere af vores søster-institutter, som har oplevet det samme og antallet af svindelforsøg er stigende dag for dag. Kunderne bliver ringet op af en meget velformuleret og overbevisende dansk mand der, i de to tilfælde vi har hørt om på Nordfyn, har kaldt sig Rasmus Korsgård, fortæller Jakob Andersen.

- Fremgangsmåden ligger meget langt fra fortidens ubehjælpsomme nigeria-breve, så vi opfordrer vores kunder til at passe godt på deres oplysninger og kontakte os, hvis de bliver ringet op. Det virker både professionelt og i en eller anden grad organiseret, siger it-chefen.

Svindlerne udgiver sig for at være fra bankens hotline og forsøger i løbet af samtalen, at få kunden til at aflevere personlige oplysninger og passwords. Det sker ved, at vedkommende fortæller der er foretaget mistænkelige bevægelser på offerets konti fra udlandet, og at man skal udlevere nem-id eller cpr-nummer.

- Man skal aldrig give den slags oplysninger fra sig i telefonen eller på mail. Vi vil kun spørge om sådan noget ved et personligt møde i banken, lyder det fra Jakob Andersen.

Annonce

Kontakt din rådgiver

Hos de pengeinstitutter Nordfyns Bank arbejder sammen med er det indtil videre mest kvinder og typisk i alderen over 50 år, der er blevet kontaktet.

- Et af de vigtigste spørgsmål for os lige nu er, at finde ud af hvordan svindlerne finder frem til kunderne. Hvordan ved de, at den pågældende er kunde hos os? Det er nok ikke bare et tilfældigt skud i tågen, så det vil vi meget gerne have opklaret, siger Jakob Andersen.

Det er derfor Nordfyns Bank nu går ud og oplyser om de tilfælde, der allerede er registreret.

- Vi gik meget hurtigt ud på vores facebook, da vi blev bekendt med truslen og håber med den her oplysningskampagne, at tage det i opløbet. Vi følger det meget opmærksomt og vil gerne opfordre kunder til at kontakte deres rådgiver, hvis de oplever mistænkelige opkald, siger Jakob Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce