Annonce
Nordfyn

Tre vil være socialdemokratisk spidskandidat

De tre kandidater. Fra venstre er det Pia Longet, Helle Waagner og Bernt Nicolaysen. Arkivfoto
Hvem skal udfordre Morten Andersen (V) til borgmesterposten om halvandet år? Tre socialdemokratiske medlemmer stiller op til urafstemning, der finder sted i juni.
Annonce

Nordfyn: Der bliver kampvalg om at blive socialdemokratisk spidskandidat til kommunalvalget i år 2021. Efter deadline til at melde sig som kandidat har tre kandidater meldt sig.

Pia Longet, Helle Waagner og Bernt Nicolaysen.

De to førstnævnte sidder i forvejen i kommunalbestyrelsen, mens Bernt Nicolaysen mere er aktiv i det organisatoriske arbejde. Ann Berit Christensen, formand for socialdemokraterne på Nordfyn, glæder sig:

- Det er dejligt og et sundhedstegn for demokratiet, at vi har tre, som alle ønsker at stille op. Jeg oplever også, at kandidaterne selv er glade for, at de reelt skal vælges, siger hun.

De seneste kommunalvalg har Kim Johansen været spidskandidat og er blevet valgt uden modkandidater. I efteråret 2019 valgte han imidlertid af hensyn til sin familie at trække sig som gruppeformand, hvorefter den post blev overtaget af Pia Longet.

Hvem der skal være ny spidskandidat afgøres af medlemmerne. Den kommende urafstemning er berammet til at finde sted i juni og skal senest være afviklet 30. juni. Som corona-situationen tegner sig for øjeblikket, lader det sig ikke gøre at arrangere fysiske møder, hvor kandidaterne kan mødes, diskutere og fortælle medlemmerne om deres holdninger. I stedet er det lagt op til, at de skal præsentere sig selv og deres politik i en særudgave af socialdemokraternes lokale partiblad.

De tre kandidater

Pia Longet:

Bor i Otterup. Fik 338 personlige stemmer ved valget i 2017.

Gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen, næstformand i Økonomiudvalget samt medlem af Teknik- og miljøudvalget.

Kom ind i sammenlægningsudvalget i 2006 (som kommunalbestyrelsen hed, indtil den nye kommune var en realitet pr. 1. januar 2007), men stoppede i politik i 2009. Ved valget i 2013 stillede hun op igen og blev valgt.

Job: Generalsekretær hos Dansk Amatør Teater & Scenekunst med kontor i Odense.

Helle Waagner:

Bor i Bogense. Fik 277 personlige stemmer ved valget i 2017.

Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Erhvervs-, Fritids- og Kulturudvalget, samt stedfortræder for det lovpligtige børn- og ungeudvalg.

Har siddet i kommunalbestyrelsen i over 10 år. Skiftede i 2012 fra SF til Socialdemokratiet.

Job: Lektor UC Lillebælt.

Bernt Nicolaysen:

Bor i Otterup. Stillede ikke op til valget i 2017. Fik 146 stemmer i 2013.

Har gennem en årrække været aktiv i det organisatoriske arbejde i Socialdemokratiet, dels i Nordfyns Kommune og nu senest som kredsformand for Middelfart Kredsen.

Job: Lærer Skovløkkeskolen.

Annonce

Glad for udfordrere

Uanset hvem der bliver spidskandidat, venter der en vanskelig opgave. Morten Andersen er i gang med sin tredje periode som borgmester, og med 13 mandater er Venstre det største parti i kommunalbestyrelsen, Socialdemokratiet har som det næststørste syv mandater.

Pia Longet, nuværende gruppeformand, er glad for, at hun får modkandidater.

- Det ville være en mærkelig situation at blive spidskandidat, hvis jeg kun blev det, fordi andre ikke ville, siger hun og konstaterer, at vinderen kan se frem til en anseelig arbejdsbyrde.

Dels med at bringe sig i position til at føre den bedst mulige valgkamp. Dels med at være på omgangshøjde med de mange opgaver som gruppeformand i kommunalbestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce