Annonce
Nordfyn

Nordfyn skal dækkes af akuthjælpere

Initiativtager til Otterup Hjertestarterforening Flemming Sørensen skal være daglig leder af "paraplyen" for de tre nordfynske hjertestarterforeninger, der efter planen skal dannes. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Sidst i august holdes informationsmøder i Søndersø og Bogense for at oprette lokale hjertestarterforeninger.

Annonce

Nordfyn: Hele Nordfyn skal dækkes af frivillige akuthjælpere, der kan tilkaldes, samtidig med at alarmcentralen sender en ambulance af sted til personer, der måske har hjertestop.

Foreløbig har cirka 100 tegnet sig som medlemmer af foreningen i Otterup, og den 21. og 23. august holdes der informationsmøder og stiftende generalforsamling i hjertestarterforeninger i henholdsvis Søndersø - på Tingstedet - og i Udviklingspark Nord i Bogense.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Akutredderne-skal-redde-liv-paa-hele-Nordfyn/artikel/3153411

- De tre lokalforeninger bliver selvstændige afdelinger med en fælles overbygning med en repræsentant fra hver af lokalforeningerne, en fra Nordfyns Kommune og med mig som daglig leder, fortæller Flemming Sørensen, der er formand for og initiativtager til Otterup Hjertestarterforening.

Når der oprettes en afdeling i hver af de tre gamle kommuner, er det for at holde fast i billedet af, at akuthjælpen er en form for nabohjælp.

- Vi får ingen frivillige fra Otterup til at samle ind til hjertestarterkurser i Bogense. Akuthjælperne skal føle, at de gør noget godt for deres lokalområde, siger Flemming Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce