Annonce
Nordfyn

Nordfyn skal dækkes af akuthjælpere

Initiativtager til Otterup Hjertestarterforening Flemming Sørensen skal være daglig leder af "paraplyen" for de tre nordfynske hjertestarterforeninger, der efter planen skal dannes. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Sidst i august holdes informationsmøder i Søndersø og Bogense for at oprette lokale hjertestarterforeninger.

Nordfyn: Hele Nordfyn skal dækkes af frivillige akuthjælpere, der kan tilkaldes, samtidig med at alarmcentralen sender en ambulance af sted til personer, der måske har hjertestop.

Foreløbig har cirka 100 tegnet sig som medlemmer af foreningen i Otterup, og den 21. og 23. august holdes der informationsmøder og stiftende generalforsamling i hjertestarterforeninger i henholdsvis Søndersø - på Tingstedet - og i Udviklingspark Nord i Bogense.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Akutredderne-skal-redde-liv-paa-hele-Nordfyn/artikel/3153411

- De tre lokalforeninger bliver selvstændige afdelinger med en fælles overbygning med en repræsentant fra hver af lokalforeningerne, en fra Nordfyns Kommune og med mig som daglig leder, fortæller Flemming Sørensen, der er formand for og initiativtager til Otterup Hjertestarterforening.

Når der oprettes en afdeling i hver af de tre gamle kommuner, er det for at holde fast i billedet af, at akuthjælpen er en form for nabohjælp.

- Vi får ingen frivillige fra Otterup til at samle ind til hjertestarterkurser i Bogense. Akuthjælperne skal føle, at de gør noget godt for deres lokalområde, siger Flemming Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce