Annonce
Nordfyn

Nordfyn: Politisk kurs mod mere aktivitet i naturen

Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungeudvalget, er opsat på, at nordfynske børn og unge skal endnu mere ud i naturen. Arkivfoto: Michael Bager
Når Børne- og Ungeudvalget i næste uge mødes med 70 forældre fra bestyrelserne i kommunens dagtilbud og skoler, vil fokus være på, at nordfynske børn skal have flere udendørsaktiviteter.

Nordfyn: Børn i nordfynske dagtilbud og skoler skal udfolde sig endnu mere i naturen.

Det falder i naturlig forlængelse af den brandingstrategi kaldet "Fri - Luft - Liv", som kommunalbestyrelsen forleden vedtog. Derfor bliver visionen om mere udeliv også et centralt punkt, når cirka 70 forældre fra bestyrelserne i kommunens dagtilbud og skoler tirsdag mødes med Børne- og Ungeudvalget. Det sker til det årlige dialogmøde.

- På Nordfyn har vi en særlig styrke i vores naturværdier - den unikke kystlinje, skovområderne og de grønne marker. Det skal vi selvfølgelig bruge aktivt i vores tilbud til børnene, så de får frisk luft, får rørt kroppen og får en masse god læring andre steder end i klasselokalerne. Det flugter både med kommunens Vision 2021, hvor der er fokus på borgersundhed for alle, og den nye brandingstrategi, siger udvalgsformand Anja Lund (V).

Annonce

Officiel udeskole

Til inspiration for drøftelserne kommer DGI og fortæller om organisationens tilgang til emnet. Kystskolen blev for et par år siden officiel udeskole gennem et samarbejde med DGI.

På Børne- og Ungeudvalgets møde i december vil udvalget drøfte, hvordan udedagtilbud og udeskoler i større grad kan blive virkelighed i Nordfyns Kommune. Her vil input fra dialogmødet indgå som en væsentlig del af drøftelsen. En analyse peger på, at Nordfyns Kommune har en markant styrke på friluftsområdet, og det er den position, skole og dagtilbud vil bygge videre på ved systematisk at skabe læring i uderummet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vindue knust: Hærværk på Ebberup Skole

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce