Annonce
Nordfyn

Nordfyn: Politisk kurs mod mere aktivitet i naturen

Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungeudvalget, er opsat på, at nordfynske børn og unge skal endnu mere ud i naturen. Arkivfoto: Michael Bager
Når Børne- og Ungeudvalget i næste uge mødes med 70 forældre fra bestyrelserne i kommunens dagtilbud og skoler, vil fokus være på, at nordfynske børn skal have flere udendørsaktiviteter.

Nordfyn: Børn i nordfynske dagtilbud og skoler skal udfolde sig endnu mere i naturen.

Det falder i naturlig forlængelse af den brandingstrategi kaldet "Fri - Luft - Liv", som kommunalbestyrelsen forleden vedtog. Derfor bliver visionen om mere udeliv også et centralt punkt, når cirka 70 forældre fra bestyrelserne i kommunens dagtilbud og skoler tirsdag mødes med Børne- og Ungeudvalget. Det sker til det årlige dialogmøde.

- På Nordfyn har vi en særlig styrke i vores naturværdier - den unikke kystlinje, skovområderne og de grønne marker. Det skal vi selvfølgelig bruge aktivt i vores tilbud til børnene, så de får frisk luft, får rørt kroppen og får en masse god læring andre steder end i klasselokalerne. Det flugter både med kommunens Vision 2021, hvor der er fokus på borgersundhed for alle, og den nye brandingstrategi, siger udvalgsformand Anja Lund (V).

Annonce

Officiel udeskole

Til inspiration for drøftelserne kommer DGI og fortæller om organisationens tilgang til emnet. Kystskolen blev for et par år siden officiel udeskole gennem et samarbejde med DGI.

På Børne- og Ungeudvalgets møde i december vil udvalget drøfte, hvordan udedagtilbud og udeskoler i større grad kan blive virkelighed i Nordfyns Kommune. Her vil input fra dialogmødet indgå som en væsentlig del af drøftelsen. En analyse peger på, at Nordfyns Kommune har en markant styrke på friluftsområdet, og det er den position, skole og dagtilbud vil bygge videre på ved systematisk at skabe læring i uderummet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce