Annonce
Nordfyn

Nordfyn: Ny klima- og miljøpolitik på trapperne

Nordfyns Kommune er snart klar med ny klima- og miljøpolitik. PR foto
Teknik- og Miljøudvalget har drøftet en kommende klima- og miljøpolitik. Politikken skal sætte retning for Nordfyns Kommunes arbejde med FNs Verdensmål inden for det tekniske område.

Nordyn: Teknik- og Miljøudvalget har drøftet fokus og retning for arbejdet med at skabe et grønnere Nordfyn på den lange bane. Der er særligt fokus på vedvarende energi og på håndtering af klimaudfordringer i relation til oversvømmelser ved stormflod og skybrud.

- Vi ønsker at hæve ambitionsniveauet og sende et tydeligt signal om, at Nordfyns Kommune arbejder målrettet og langsigtet med at styrke vores indsatser på området for klima og miljø. Jeg mener også, at vi med det udgangspunkt viser, at vi lytter til borgernes ønsker om handling nu til fordel for vores klima og miljø. Det er og skal vi være sammen om - den enkelte borger, virksomhederne og kommunen i fællesskab, siger Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at alle borgere og virksomheder med pengepungen og ved ændret adfærd kan gøre meget i det daglige. Det er ifølge Anders Tningholm muligt at flytte en stor del af resurseforbruget i en bæredygtig retning. Men også kommunen har en vigtig rolle at fylde ud.

Annonce

Bæredygtigt

- Det er vigtigt, at vi som kommune faciliterer og understøtter større projekter og samskaber initiativer, så der bliver synergi mellem de private og offentlige tiltag. Det er også vigtigt at få kigget nærmere på det kommunale indkøb med bæredygtighedsbrillerne på, siger han.

Den nye Klima- og Miljøpolitik vil gælde fra 2021, hvor den erstatter den nuværende Politik for Miljø og Energi 2016-2020. Den nuværende politik og tilhørende strategi indeholder indsatser på CO2-reduktion, materialevalg, affaldssortering og vandforbrug. Der er igangsat tiltag, og effekten kan aflæses i kommunens drift og initiativer i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce