Annonce
Nordfyn

Nordfyn ikke del af vandskandale

Direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen forventer, at Nordfyns Kommune en af de nærmeste dage får flere informationer og en vejledning fra Miljøstyrelsen. Arkivfoto
Tirsdag aften kom det frem, at Miljøstyrelsen i syv år har ladet danske kommuner udstede ulovlige dispensationer for sprøjtemidler i drikkevandet. Men ingen af de ni dispensationer er givet på Nordfyn.

Nordfyn: Efter en pressemeddelelse fra Miljøministeriet tirsdag aften slog fast, at Miljøstyrelsen i syv år har ladet danske kommuner udstede ulovlige dispensationer for sprøjtemidler i drikkevandet, var Nordfyns Kommune allerede onsdag morgen i kontakt med Miljøstyrelsen, for at høre om nogle af de ulovlige sager havde forbindelse til Nordfyn.

Det fortæller direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen.

- Der har været stor forvirring oven på den udmelding fra Miljøministeriet, så vi ville sikre os, at der ikke var nogle af sagerne, der berørte os. Indtil videre, synes jeg, at oplysningerne er meget, meget mangelfulde, og det virker som om, man har været presset til at gå ud med meddelelsen. Så i den situation tjekkede vi selvfølgelig, fortæller Henrik Boesen.

Annonce

Selvom Nordfyns Vandværk er et af de af landets vandværker, der i øjeblikket kun kan lede vand ud i kraft af en dispensation, er sagen, at det er en liste med særlige stoffer, der ifølge EU's drikkevandsdirektiv ikke har kunnet dispenseres for siden 2013.

Et af stofferne er DMS eller Dimethylsulfamid, der hvis det overskrider grænseværdien, skal udløse en akut handling for at sikre forbrugerne.

Følger udviklingen

Grænseværdien for DMS er 0,1 mikrogram pr. liter, mens de seneste fund i drikkevandet fra Nordfyns Vandværk er på 0,071 mikrogram pr. liter. Den analyse stammer fra 29. september i år, hvor DMS altså lå under grænseværdien.

DMS findes først og fremmest i den ene af vandværkets fire boringer, og derfor kan man ved at blande vandet komme under grænseværdien i det vand, man sender ud til forbrugerne.

Ifølge Miljøministeriets pressemeddelse, vil det få indflydelse på Nordfyns Kommunes dispensation, hvis indholdet i en kommende analyse overskrider grænseværdien.

- Vi følger selvfølgelig udviklingen, men om det vil betyde, at der skal laves opfølgende analyser, det kan jeg ikke sige nu og her. Vi lytter fuldstændig til Miljøstyrelsen, og når vi ikke er en af de ni kommuner. Jeg går ud fra, at vi en af de nærmeste dage får noget mere uddybende materiale og en vejledning i, hvordan vi skal forholde os til de dispensationer, der allerede er givet, siger Henrik Boesen.


Jeg går ud fra, at vi en af de nærmeste dage får noget mere uddybende materiale og en vejledning i, hvordan vi skal forholde os til de dispensationer, der allerede er givet

Henrik Boesen
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu må Spacemakers og håndboldkvinderne klare sig uden Odense-advokaten Jørn Bonnesen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Assens

13-årig snittet i ryggen med foldekniv ved ungdomshus: - Vi skal have forebygget de her ting, så de ikke sker igen

Middelfart For abonnenter

Landsbyboere nørkler med ambitiøs butiksdrøm: - Derfor vil jeg ikke dømme den ude endnu

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Kerteminde For abonnenter

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Annonce