Annonce
Nordfyn

Nordfyn: Farvel til 76 års politisk erfaring

Franz Rohde (K) var blandt de politikere i kommunalbestyrelsen, som torsdag aften sagde farvel til nordfynsk politik. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Da kommunalbestyrelsen holdt sit sidste møde i denne valgperiode, sagde man farvel til i alt 76 års politisk erfaring.

Bogense: Torsdag aften var sidste omgang for denne kommunalbestyrelse, inden en ny står klar til at tage over fra den 1. januar. Da dagsordenen var gået igennem, var det tid til at sige farvel til 10 ud af 25 politikere i byrådssalen.

- Jeg har været en tur i annalerne, og jeg kan se, at vi denne gang siger farvel til i alt 76 års deltagelse i nordfynsk lokalpolitik. For fire år siden sagde vi farvel til 144 års anciennitet, men dengang var der også 12 politikere, som stoppede, lød det fra borgmester Morten Andersen (V).

Nogen havde valgt at stoppe selv, mens andre ikke er blevet genvalgt. De frivillige bestod af Lars Bjørnsbo (V), Freddy Andersen (V), Maria Smet Jensen (V), Jørgen Meier Sørensen (V) og Kurt Christensen (V). Sidstnævnte har været i nordfynsk politik i hele 20 år og været formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget (også da udvalget havde andre navne) i hele Nordfyns Kommunes historie.

Franz Rohde (K), René Lundegaard (NB), Jens Otto Dalhøj (LA), Keld Haurholm Nielsen (Ø) og Kent Lindharth (S) forlader alle kommunalbestyrelsen, fordi de ikke blev genvalgt den 21. november.

- Tak, fordi I har brugt så mange timer, så mange dage og for nogens vedkommende så mange år i folkestyrets tjeneste. Det er måske ikke en indsats, som altid belønnes eller respekteres, men når man ser tilbage på det, tror jeg alligevel, at hovedparten vil have respekt for deltagelsen og det arbejde, der har været leveret hele vejen rundt, lød det afsluttende fra Morten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce