Annonce
Nordfyn

Nordfyn: Coronavirus udskyder optagelser af julefilm

Filmholdet bag Familien Jul er draget hjem. Det sidste holdfoto blev taget foran Antik 44, hvor optagelserne fandt sted i den gamle middelalderkælder og teatersalen bag butikken. Foto: Torben Juul
Siden starten af februar har et filmhold arbejdet forskellige steder i Bogense, men corona-virus har udskudt de sidste optagelser.

Bogense: Julens guirlander hænger stadig i gaderne i den gamle købstad, juletræet har lyst med stjerne i toppen, og det er meget tæt på, at højtiden har varet lige til påske, som mange har snakket om i spøg. Filmholdet mangler cirka halvanden uges optagelser, men efter at udbruddet af coronavirus har afbrudt arbejdet i Bogense er det nu kun nødvendigt at optage nogle såkaldte etableringsbilleder af den tomme Adelgade.

Det fortæller Casper Nilsson, der er productiondesigner på filmen.

- Vi mangler blandt andet den store juleaftenscene, men den kræver, at for mange skuespillere skal være tæt sammen i forhold til vores forholdsregler, så scenen er udskudt indtil videre. Den kan vi sagtens optage et andet sted end i Bogense, fortæller han.

Filmen er først været sat til at have premiere i vinteren 2021, så Casper Nilsson er sikker på at tidsplanen nok skal holde.

- Vi kan udnytte tiden ved at begynde og klippe de optagelser, vi allerede har fået i kassen, og så tager vi den afsluttende juleaftenscene, når det er muligt, efter der er blevet normale tilstande. Vores eneste problem med at vente er, at en af hovedpersonerne er en stor teenager, så han skal helst ikke nå at udvikle sig for meget eller tage på, fordi han ikke kan komme til sport i den her coronatid, siger Casper Nilsson.

Annonce

Spøgeri på lydsiden

Filmholdets sidste scener i Bogense blev optaget i kælderen under Antik 44, hvor holdet kæmpede med lydproblemer.

- Det er temmelig usædvanligt, at vi oplever den slags. Men da vi lyttede det igennem, var der en masse knas ind over lyden. Torben Juul fortalte, at det samme tidligere var sket for et tv-hold fra DR, og han har en teori om, at det er spøgeri af en ung kvinde ved navn Antonia, der skulle være død i kælderen for mange år siden. Det kan måske også skyldes et tykt lag kampesten, der har taget det trådløse signal, men hvem ved. Det er i hvert fald ikke noget, vi har prøvet før, og spøgelsesvinklen tilføjer da lidt til historien, mener Casper Nilsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce