Annonce
Nordfyn

Nordfyn blomstrer: Roserne rykker ud i byen og på campingpladser

I Søndersø blev rosenkummerne kørt på plads omkring Byparken. Foto: Betty Rasmussen
Store blomsterkummer fyldt med roser rundt omkring i kommunen er en hilsen fra Nordfyns Rosenfestival, der må holde lav profil i år.
Annonce

Nordfyn: Omkring 175 store blomsterkummer fyldt med roser har forladt deres trygge kuvøse hos Grønløkke Planteskole og er blevet fordelt ud over kommunen for at minde os alle om, at der stadig er noget, der hedder Nordfyns Rosenfestival, selv om 2020 bliver et atypisk år med corona-forbud mod at samle så mange mennesker, som Rosenfestivalen ellers gør.

I slutningen af maj plantede frivillige festival-hjælpere små, spæde rosenplanter i 100 nyindkøbte blomsterkummer, der supplerer de 75 kummer, som Rosenfestivalen har fra tidligere år.

Nu har roserne vokset sig så store og robuste, at de er klar til at komme ud i bylivet. Og i de seneste dage har medarbejdere fra Nordfyns Kommunes vej- og parkafdeling hjulpet med at køre de tunge kummer ud på de pladser, hvor de i de kommende uger vil pynte op til glæde for lokale og turister. Og det er også kommunens medarbejdere, der sørger for at vande kummerne i byrummet, hvis der ikke kommer vand nok fra oven.

Annonce

Campingpladser blomster også

De fire campingpladser, Hasmark, Flyvesandet, Bogense Strand og Bogense Kyst har hver fået 10 rosenkummer, som de selv skal sørge for at vande.

Torsdag fik Otterup og Søndersø deres portion af blomstrende kummer, og i Bogense bliver i alt 90 kummer fordelt gennem Adelgade, ved Manneken Pis, ved Trægården og ved rådhuset. De første er på plads, de sidste bliver kørt ud i løbet af uge 29.

To medarbejdere fra kommunens vej- og parkafdeling havde fået opgaven med at køre blomsterkummerne fra Grønløkke Planteskole til Otterup og Søndersø. Foto: Betty Rasmussen

I hver kumme er der én sort af roser, og hvis du bliver inspireret til at få netop den rose i haven, fortæller et lille navneskilt, hvad du skal gå efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce