Annonce
Nordfyn

Nordfyn bliver først i regionen

Flemming Sørensen vil have opsat flere hjertestartere i Otterup. Foto: Nils Svalebøg

Akutredderne er kommet på dagsordenen hos Region Syddanmark, som vil rekruttere akuthjælpere til hele regionen. Derfor bliver der lavet et nyt app-system til at tilkalde akuthjælperne, og her markerer Nordfyn Kommune sig som den første kommune, der

Sundhed: Inden udgangen af 2018 håber Region Syddanmark, at hele regionen er dækket med akuthjælpere, som kan tilkaldes, når en borger falder om med hjertestop.

Forslaget betyder blandt andet, at regionens nuværende app, som bruges til at tilkalde akuthjælperne, laves om, så akuthjælperne kun tilkaldes ved hjerte- og lungeredning. Tidligere blev akuthjælperne tilkaldt i alle situationer, hvor der blev ringet 112.

På Nordfyn betyder etableringen af Otterup Hjertestarterforening, at Nordfyn er så langt fremme i arbejdet med at få dækket hele kommunen. Det gør Nordfyns Kommune til den første storkommune, som skal teste det nye system.

- Jeg er sgu da stolt, lyder det fra en glad Flemming Sørensen, initiativtager til hjertestarterforeningerne.

Annonce

Vi er allerede i gang med at uddanne akuthjælpere, og vi havde forventet, at de første akuthjælpere kunne tilkaldes inden sommer, men nu bliver vi nødt til at vente til efteråret.

Flemming Sørensen.

Bremser Otterup-forening

Flemming Sørensen kan med sin erfaring fra Langeland Hjertestarterforening sagtens se det fornuftige i, at der nu kun tilkaldes akuthjælpere ved hjerte- og lungeredning.

- Det er helt klart der, hvor akuthjælperne kan gøre en stor forskel, siger han.

Men Otterup-borgeren er ikke udelukkende glad for det nye system. Det bremser nemlig arbejdet i Otterup Hjertestarterforening.

- Vi er allerede i gang med at uddanne akuthjælpere, og vi havde forventet, at de første akuthjælpere kunne tilkaldes inden sommer, men nu bliver vi nødt til at vente til efteråret, fortæller han.

De første akuthjælpere har modtaget et fire timers kursus, men med det nye system skal akuthjælperne gennemgå syv timers undervisning.

- Det betyder, at vi har nogle akuthjælpere, som skal opgraderes, lyder det fra Flemming Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Hør skrigene fra Haunted Park: Ansatte skulle hygge sig - og blev skræmt fra vid og sans

Annonce