Annonce
Nordfyn

Nordfyn ansætter koordinator for veteraner: De udsendtes mand på kommunen

Nordfyns Kommune har lavet en veteranpolitik - og ansat en veterankoordinator. Foto: Nordfyn Kommune

Veteraner og deres pårørende har fået en særlig kontaktperson i kommunen. Lars Jakobsen har selv en baggrund som stabsofficer og udsendt personaleansvarlig for danske soldater på Balkan.

Annonce

Bogense: I forbindelse med den nationale flagdag for Danmarks udsendte holder Nordfyns Kommune igen i år et arrangement for kommunens veteraner. Det foregår på Bogense Rådhus onsdag 5. september kl. 16.30-18.00. ? ?

Det er tredje år, Nordfyns Kommune holder arrangementet, der dette år er noget ganske særligt, da kommunalbestyrelsen siden sidste flagdag har vedtaget en veteranpolitik.

- Det har vi gjort for at anerkende den store indsats, som udsendte leverer i områder med konflikter og krigshandlinger, men også for at sikre, at vi har et beredskab, der står klar med hjælp, når udsendte skal vende tilbage til en civil hverdag, siger borgmester Morten Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Særlig kontaktperson

Som en konsekvens af veteranpolitikken er der udpeget en koordinator for kommunens veteranindsats. Han hedder Lars Jakobsen og arbejder som jobmentor i Jobcenter Nordfyn. Han har haft en karriere på 18 år i Hæren frem til 1994 som blandt andet delingsfører, næstkommanderende, kompagnichef og stabsofficer. Og han har selv været udsendt til Balkan i 1993-1994, hvor han var personaleansvarlig for det danske kontingent.

- Det har givet mig en indsigt i, hvad det er for tanker, man kan tumle med, når man er udsendt. Jeg forstår kulturen og det sprog, som bliver brugt blandt soldater. Jeg håber derfor, at jeg har nogle særlige forudsætninger for at være til hjælp ind i det kommunale system, siger Lars Jacobsen.

Veteranerne har mulighed for at hilse på veterankoordinatoren på flagdagen, hvor han vil blive præsenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce