Annonce
Fyn

Nordbyen bades i regnbuefarver til Fredericia Fun Run

Martin Lindved har taget initiativ til Fredericia Fun Run, hvor deltagerne kommer farverige i mål. Foto: Nikolaj Primdahl

Den 18. juni finder farveløbet Fredericia Fun Run sted for første gang. Og arrangørerne lægger vægt på, at hele familien kan være med og få en fælles og farverig oplevelse på Hyby Fælled.

Fredericia: Det skal være mere en oplevelse end et løb.

Det er mantraet bag det nye Fredericia Fun Run, som finder sted søndag den 18. juni i Nordbyen.

Martin Lindved fra Nordbohuset har taget initiativ til Fredericia Fun Run, fordi han som et løbe- og cykelglad menneske har manglet en aktiv begivenhed, hvor han kunne overtale hele familien til at være med. Og da han sidste år var med til farveløbet Color Run i Kolding, var det så underholdende, at han ville lave sin egen udgave i Fredericia med oplevelsen i centrum.

- Det handler ikke om at komme først, og mennesker bliver bare glade, når man får kastet farve i hovedet. Man kan ikke lade være med at grine, og det ser super fedt ud. Det passer også godt i selfiekulturen, hvor folk elsker at tage billeder af sig selv med farverne, der bliver smidt op i luften. Men det fede er, at det er et familieløb, som alle kan være med til, og man kan også sagtens gå, siger initiativtageren.

Annonce
Farvepulver er blevet populært tilfestivaler og til løb, og det stammer det fra Indien, hvor det bruges til Holi-festivaler. Det er lavet af majsmel, så man ikke bliver syg af det, og Martin Lindved har testet, at det nemt kan vaskes væk. Foto: Nikolaj Primdahl

Farver i naturen

I modsætning til Color Run, som oftest foregår i byen, har han flyttet ruten ud i naturen. Start og mål er ved Nordbyhuset på Sonnesvej, og ruten går ud på Hyby Fælled, hvor der er alternativer omveje til dem, der kan lide udfordringer.

- Vi har fået lov af militæret til at bruge deres område. Der vil være noget skydning på øvelsesbanen, og vi har sørget for, at der er plads til begge dele, men der bliver krudt og kugler på samme tid, siger Martin Lindved med et stort grin.

Han er gået i samarbejde med Fredericia Kommune, så deres Feriesjov-løb vil foregå samme dag og i samme farverige stil med op til 250 skoleelever på en 2,5 kilometer lang rute. I det store løb er der plads til 500 deltagere en 5 kilometer lang rute.

- Vi har sat et maks. på 500 deltagere, for det er første gang. Hvis vi fik 200 med, så var det okay, men vi er allerede over 300 deltagere til det store løb. Og i børneløbet er vi nået over 100, siger han.

Sådan ser ruten til Fredericia Fun Run på Hyby Fælled ud. Hovedsporet er gult, mens det grønne spor er udfordrende omveje. Foto: Fredericia Fun Run

Stor investering

I alt er der syv farvestationer på ruten, hvor de gående eller løbende vil få hældt de i alt 1200 kilo farvepulver på sig.

- Fun Run er nok vores største investering, men vi er ikke ude på at lave et stort overskud. Vi har faktisk sat billetprisen under, hvad det reelt koster. Vi begyndte med en billetpris på 90 kroner frem til 1. maj, og det koster cirka 140 per person med t-shirt, tasker, farven og væske. Vi har så forsøgt at finde sponsorer. Farven i sig selv koster 41.000 kroner, men Fredericia Kommune bakker op om deres løb og betaler deres farver, siger Martin Lindved, som med godt vejr ikke udelukker en udsolgt debut.

- Det bliver en uformel dag. Vi ved godt, at alt ikke vil klappe 100 procent, men vi håber selvfølgelig, at folk kommer med godt humør. Og når vi kaster farver på dem, så er de sure miner væk, lover han.

En billet koster 150 kroner og kan købes på www.nordbohuset.dk/ffr. Billetter kan også købes lidt dyrere på selve dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Fyn

Lige nu: Uheld på E20 ved Odense

Annonce