Annonce
Odense

Nordatlantisk Hus et skridt nærmere Byens Ø

Kigget ind mod byen fra det kommende Det Nordatlantiske Hus, der bliver første nybygning på Byens Ø.

På fredag afsløres hvilket af fire bud, der bliver opført på Byens Ø på Odense Havn

Annonce

Siden sensommeren 2011 har fire hold bestående af arkitekter og ingeniører konkurreret om, hvem der skal bygge Nordatlantiske Hus. På fredag bliver det så endelig afgjort, hvilket hold der vinder og dermed kommer til at bygge den første nye bygning på Byens Ø.

Ideen til huset udspringer af et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i Odense og Odense Kommune og er en del af havneudviklingen i Odense. Nordatlantisk Hus opføres på hjørnet af Byens Ø ud til kanalen med vand til to sider, og bliver dermed den bygning, der byder velkommen til øen og fremtidige aktiviteter der.

- Mit håb er, at Nordatlantisk Hus bliver et samlingspunkt for både nordatlantiske og danske borgere, siger by- og kulturrådmand Steen Møller, der også er formand for bestyrelsen for Nordatlantisk Hus.

Nordatlantisk Hus skal byde på en vifte af forskellige oplevelser inden for kultur, oplysning, rådgivning, foreningsliv, mad og fællesskab, ligesom Det Grønlandske Hus i Odense, der i 30 år har haft til huse på Hunderupvej, flytter ind i Nordatlantisk Hus med alle sine aktiviteter og bliver husets omdrejningspunkt.

- Det bliver fantastisk med et Nordatlantisk Hus, hvor Det Grønlandske Hus får mere plads og bedre muligheder for at udfolde sig, for vi er ved at sprænge rammerne i vores gamle hus på Hunderupvej, og nu får vi tilmed Island og Færøerne med, siger Kirsten Mærsk, direktør for Det Grønlandske Hus i Odense.

I Nordatlantisk Hus bliver der bygget 25 ungdomsboliger, som Kristiansdal Boligforening i Odense står for etableringen og driften af.

Ud over byggegrunden Nordatlantisk Hus har modtaget 20 mio. i byggefinansiering og 1,5 mio. i driftstilskud fra Odense Kommune. Huset forventes at stå færdigt i slutningen af 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce