Annonce
Assens

Non profit-butik i Tommerup i krise: Kom nu ind i kampen!

"Foreningen har kontaktet områdets butikker og handelsdrivende, men flere af dem er tilbageholdende og forsigtige med at starte et samarbejde med ’De gule hjælpere’", skriver Katja Eva Klitgaard i sit læserbrev. Fotoet er fra 2017, inden butikken sidste år flyttede over på den modsatte side af Skolevej i Tommerup og ind i den tidligere bagerforretning. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Læserbrev: I Tommerups gamle bagerforretning ligger en helt speciel butik med et ganske særligt koncept.

Butikken hedder ’De gule hjælpere’, og her kan familier med små midler samt mennesker, der bekæmper madspild, fylde to store indkøbskurve med mad mod kun at betale 40 kroner.

Corona-krisen mærkes i hele verden. Familier i Danmark med en i forvejen stram økonomi mærker det rigtigt meget. Nu har krisen også påvirket butik ’De gule hjælpere’. De har svært ved at finde samarbejdspartnere, som vil donere varer til foreningen.

Konceptet ved ’De gule hjælpere’ er nemlig, at der hver dag kører frivillige afsted i foreningens biler for at hente overskudsvarer, varer tæt på sidste salgsdato samt beskadigede varer, som almindelige butikker ikke ønsker at sælge, men som sagtens kan bruges/spises alligevel.

Foreningen har kontaktet områdets butikker og handelsdrivende, men flere af dem er tilbageholdende og forsigtige med at starte et samarbejde med ’De gule hjælpere’, da de er bange for, at det vil tage kunder fra deres butikker.


Kære butikker og forretningsdrivende i hele området: I mister hverken kunder eller penge ved at støtte det gode projekt. Til gengæld gør I noget stort for trængte familier, og I bliver en aktiv del af at bekæmpe madspild.

Katja Eva Klitgaard


Jeg har fulgt projektet i Tommerup gennem noget tid, og flere af de handlende familier har forklaret mig, at de slet ikke ville få fx frugt og grønt, hvis de ikke fik det i Tommerup for 40 kroner sammen med en masse andre varer. Deres økonomi er kort og godt ikke til det.

Så kære butikker og forretningsdrivende i hele området: I mister hverken kunder eller penge ved at støtte det gode projekt. Til gengæld gør I noget stort for trængte familier, og I bliver en aktiv del af at bekæmpe madspild.

Foreningen har også brug for flere frivillige hænder. Både til at hente varer i bilerne og til at sortere dem hjemme i Tommerup og passe butikken, når folk kommer og handler for de 40 kroner.

Træd til, folkens. Det kræver ingen forudsætninger. Til gengæld bliver I del af et stort og rummeligt fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce