Annonce
Hvem skal passe farmor

Nomineret til Fyns bedste sosu: Sara fik 90-årige Ester op at gå efter lårbensbrud

Sara Christiansen er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu. Her sammen med Ester, som hun har fået op af kørestolen. Foto: Michael Bager
Hjælpsomhed er en del af sosu-assistenten Sara Christiansens dna. Hun har blandt andet hjulpet en beboer med at komme på benene igen efter et lårbensbrud, selvom ingen troede, det var muligt. Nu er hun nomineret til Fyns bedste sosu.

Hurtigt går det ned ad gangen. Skridt for skridt.

Med en smule støtte kan beboeren Ester på Birkelund Plejecenter sagtens gå rundt på gangene.

- Der er faktisk nogen, der klager over, at det går for stærkt, siger hun med et glimt i øjet.

Det var der ellers ikke nogen, der troede, var muligt, efter 90-årige Ester sidste år brækkede lårbenet. Lige med undtagelse af sosu-assistenten Sara Christiansen.

- Ester gik ved en fysioterapeut, og da han sagde, at hun ikke kom til at gå igen, kunne jeg ikke forstå det. Jeg følte, hun kunne meget mere, fortæller Sara Christiansen.

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med mennesker. Og jeg har ikke fortrudt en eneste gang - jeg har nydt at gå på arbejde hver dag.

Sara Christiansen

Sara Christiansen fik Ester op af kørestolen og ud på gangen, hvor de gik ture med rollator. De lavede balanceøvelser og trænede med små håndvægte.

Og selvom Ester hurtigt kunne gå stabilt igen, troede folk omkring dem ikke helt på det.

- Jeg var simpelthen nødt til at filme det, så de kunne se det, griner Sara Christiansen.

Om Sara Christiansen

Sara Christiansen er 37 år gammel, og hun har været i sosu-faget siden hun var omkring 19 år gammel. Hun er uddannet social- og sundhedsassistent.

Hun bor i Skellerup med sine tre døtre på 10, 14 og 17 år.

Hun har blandt andet arbejdet på Birkelund Plejecenters skærmende afdeling SMIL, men hun har netop taget orlov fra jobbet, da hun har fået en stilling i Børne- og Ungdomspsykiatrien på Odense Universitetshospital.

Hun er nomineret til Fyns bedste sosu, som Fyens Stiftstidende står bag.

Givende relationer

Det er ikke kun på arbejdet, at Sara Christiansen hjælper andre. Det gør hun også i sin fritid.

- Jeg har en nabo, der er 92 år gammel. Jeg hjælper hende med indkøb eller lignende, hvis hun har brug for det, fortæller Sara Christiansen.

Jordens kærligste menneske. Fyldt op af omsorg, nærvær og kærlighed til de demente. Alle bliver glade, når hun er nær.

Sara Nielsen, indstiller

Sara er på alle måder en afgørende forskel for min moster og de andre gamles livskvalitet på Smil. Uden hende var det ikke det samme sted. Sara vil jeg aldrig glemme hele mit liv.

Anne Wolfenberg, indstiller

Sara er en ener og et livstykke, der gør en stor forskel i det daglige arbejde på hendes arbejdsplads for beboerne, for plejehjemmet og for sine kolleger.

Lene Hansen, indstiller

Relationerne er vigtige for Sara Christiansen.

- Relationerne går begge veje, jeg synes, de er utroligt givende. Bare af Ester har jeg lært alt muligt - for eksempel om geografi og om gamle ord, jeg slet ikke vidste fandtes.

- Det er fedt at møde mennesker med så meget livserfaring. De har utroligt stor viden og rigtigt meget at byde på.

Nomineret

37-årige Sara Christiansen har været i sosu-faget, siden hun var omkring 19 år. Hun er uddannet social- og sundhedsassistent.

Sara Christiansen er nomineret til Fyns bedste sosu. Foto: Michael Bager

- Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med mennesker. Og jeg har ikke fortrudt en eneste gang - jeg har nydt at gå på arbejde hver dag.

Udpluk fra indstillingerne

Jordens kærligste menneske. Fyldt op af omsorg, nærvær og kærlighed til de demente. Alle bliver glade, når hun er nær.

Hun taler med de gamle, ikke om dem. Sara tager de gamles behov alvorligt, hun sidder sammen med de gamle ved bordet og er deres ligeværdige. Hun er en del af de gamles “nye familie” på plejehjemmet. Hun lytter til deres glæder, sorger og bekymringer. Sara er på alle måder en afgørende forskel for min moster og de andre gamles livskvalitet på Smil. Uden hende var det ikke det samme sted. Sara vil jeg aldrig glemme hele mit liv.

Sara er en ener og et livstykke, der gør en stor forskel i det daglige arbejde på hendes arbejdsplads for beboerne, for plejehjemmet og for sine kolleger.

Dommernes begrundelse

Hun formår at gøre det arbejde, som nogle andre faktisk skulle have gjort. Sygehuset i første omgang, og der skulle have været fulgt op fra andre sektorer, og da de ikke gør, fordi de har opgivet, tager hun over. Hun ser mennesket i de gamle, hvor nogle ser deres sygdom. Hun tilpasser sit arbejde, efter hvad der er behov for, og ikke hvad der står på køreplanen. Hun gør, hvad der passer ind, og hvad borgeren har behov for. Det er fantastisk.

Sara Christiansen er netop blevet nomineret til Fyns bedste sosu. Og selvom hun er glad for nomineringen, understreger hun, at der er mange dygtige sosu'er.

- Jeg synes, det er meget overvældende, at nogen har haft lyst til at indstille mig. Jeg er meget beæret over nomineringen, men jeg synes samtidig, at der er rigtig mange, som gør et virkelig godt stykke arbejde.

Hyld de nominerede

Blandt de 380 indstillinger, Fyens Stiftstidende gennem de seneste uger har modtaget, har dommerkomiteen peget på fem sosu’er, som nu er nomineret til Fyns bedste sosu.

Vi præsenterer de fem nominerede frem mod mandag 11. oktober, hvor vinderen kåres. Det sker på Social- og Sundhedsskolen Fyn, når der er åbent hus og politisk topmøde.

Du er mere end velkommen til at deltage. Det åbne hus starter kl. 14, og kl. 15.30 hylder vi de fem nominerede og kårer derefter Fyns bedste sosu.

Mest læste

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid