Annonce
Hvem skal passe farmor

Nomineret til Fyns bedste sosu: - Jeg kan rigtig godt lide at komme i borgerens hjem

Social- og sundhedshjælper Mie Jensen synes, at det er fantastisk at komme i de ældres private hjem. Foto: Michael Bager
Mie Jensen, der er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu, elsker at hjælpe de ældre borgere i deres hjem, så de kan blive boende hjemme så længe som muligt.

Det var et praktikophold i 9. klasse, der afgjorde det for Mie Jensen.

Hun vidste, at hun ville arbejde med mennesker, så det handlede for hende om at finde ud af, om hun egnede sig bedst til børn eller til de ældre aldersgrupper. Men efter at have været i praktik i både en børnehave og i hjemmeplejen var tvivlen ryddet af bordet.

Det var de gamle, hun ville dedikere sit arbejdsliv til.

- Der var et eller andet med hjemmeplejen. Det var bare lige mig, og så har jeg egentlig hængt ved. Jeg vidste, jeg skulle et eller andet med mennesker, jeg vidste bare ikke, hvilken aldersgruppe det skulle være. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det skulle være hjemmeplejen, siger Mie Jensen, der er i dag er udkørende social- og sundhedshjælper i Rosengårdgruppen i Odense Kommune.

Vi bliver lidt glemt, og lige nu er det meget oppe det med, at der er ikke er ret mange, der vil være sosu, men jeg synes, det er det fedeste arbejde.

Mie Jensen, sosu-hjælper


Ind i hjemmet

Mie Jensen har været i Rosengårdgruppen i fem år, og det er, som hun selv beskriver det, megafedt.

- Jeg kan godt lide, at jeg kommer, udfører det jeg skal og så kører videre til den næste, i forhold til hvis jeg var på et plejehjem, hvor man er inde hele tiden. Jeg ved med mig selv, jeg skal ud og ikke bare være ét sted.

Blå bog

Mie Jensen er 28 år og social- og sundhedshjælper i Rosengårdgruppen i Odense Kommune.

Hun blev færdiguddannet i 2012 og arbejdede i et demens-team i Aabenraa Kommune, inden hun i 2016 flyttede til Fyn og fik arbejde i Odense Kommune.

Hun er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu, som Fyens Stiftstidende står bag.

- Jeg kan rigtig godt lidt at komme i borgerens eget hjem og prøve at hjælpe dem bedst muligt gennem dagligdagen, så de kan blive i hjemmet længst muligt. Det er det, jeg synes, er det fede, forklarer hun om jobbet.

Fedeste arbejde

Nu har det karrierevalg kastet en uventet anerkendelse af sig. Mie Jensen er nemlig en af de fem sosu'er, der er nomineret til Fyns bedste sosu - en kåring Fyens Stiftstidende står bag.

- Jeg synes, det er helt vildt, og jeg var helt i chok, da du ringede og sagde det. Jeg har læst indstillingen, og jeg er superglad for det, der står. Det er nogle superfine ord, og jeg er også glad for, at det er sådan, hun (indstiller Mette Wozny, red.) ser mig.

- Jeg er megastolt over, at jeg er blevet nomineret. Det er fedt, siger Mie Jensen, der ikke kun er glad for nomineringen på egne vegne, men også glæder sig på fagets vegne over det positive fokus på sosu'erne.

Udpluk af indstilling

Mie evner at rumme vores samfunds hårdt ramte borgergrupper med vedvarende sygdomsudvikling. Mie har en fantastisk tilgang til demente, cancerramte og borgere med Parkinson, og hun er elsket af borgerne, men ligeledes af de pårørende, som også mærker Mies høje faglige niveau samt varme hjerte og ordentlighed. Jeg håber, Mie vinder prisen, fordi hun er et ægte bevis på, at vores samfund ikke kan undvære sosu-hjælpere. Mie har fokus på grundstenen i kerneopgaven “varme hænder” og leverer perfektion, når hun møder borgeren, netop hvor de har allermest brug for at bevare sin stemme og identitet, når kroppen og hjernen ændrer deres fundament.

- Vi bliver lidt glemt, og lige nu er det meget oppe det med, at der er ikke er ret mange, der vil være sosu, men jeg synes, det er det fedeste arbejde, slår Mie Jensen fast.

Dommernes begrundelse

Hun er meget stærk i sin sosu-faglighed og i sin tværfaglighed. Hun er også praktikvejleder og centrale funktioner, hvor hun arbejder. Hun er stærk i det med at være hjælper. Hun er ikke på vej videre, men hun er dedikeret social- og sundhedshjælper. Her har vi en, der er der og vil blive der. Det er ikke et springbræt for at komme videre. Hun har en fantastisk tilgang til de borgere, hun har med at gøre, om de er demente, syge, eller hvad de nu er. Både borgerne og pårørende er vilde med hende. Hun understøtter, at borgeren bevarer sin stemme og identitet – det er kernefaglighed.

Hyld de nominerede

Blandt de 380 indstillinger, Fyens Stiftstidende gennem de seneste uger har modtaget, har dommerkomiteen peget på fem sosu’er, som nu er nomineret til Fyns bedste sosu.

Vi præsenterer de fem nominerede frem mod mandag 11. oktober, hvor vinderen kåres. Det sker på Social- og Sundhedsskolen Fyn, når der er åbent hus og politisk topmøde.

Du er mere end velkommen til at deltage. Det åbne hus starter kl. 14, og kl. 15.30 hylder vi de fem nominerede og kårer derefter Fyns bedste sosu.

Mest læste

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid