Annonce
Hvem skal passe farmor

Nomineret til Fyns bedste sosu: - Jeg kan rigtig godt lide at komme i borgerens hjem

Social- og sundhedshjælper Mie Jensen synes, at det er fantastisk at komme i de ældres private hjem. Foto: Michael Bager
Mie Jensen, der er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu, elsker at hjælpe de ældre borgere i deres hjem, så de kan blive boende hjemme så længe som muligt.

Det var et praktikophold i 9. klasse, der afgjorde det for Mie Jensen.

Hun vidste, at hun ville arbejde med mennesker, så det handlede for hende om at finde ud af, om hun egnede sig bedst til børn eller til de ældre aldersgrupper. Men efter at have været i praktik i både en børnehave og i hjemmeplejen var tvivlen ryddet af bordet.

Det var de gamle, hun ville dedikere sit arbejdsliv til.

- Der var et eller andet med hjemmeplejen. Det var bare lige mig, og så har jeg egentlig hængt ved. Jeg vidste, jeg skulle et eller andet med mennesker, jeg vidste bare ikke, hvilken aldersgruppe det skulle være. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det skulle være hjemmeplejen, siger Mie Jensen, der er i dag er udkørende social- og sundhedshjælper i Rosengårdgruppen i Odense Kommune.

Vi bliver lidt glemt, og lige nu er det meget oppe det med, at der er ikke er ret mange, der vil være sosu, men jeg synes, det er det fedeste arbejde.

Mie Jensen, sosu-hjælper


Ind i hjemmet

Mie Jensen har været i Rosengårdgruppen i fem år, og det er, som hun selv beskriver det, megafedt.

- Jeg kan godt lide, at jeg kommer, udfører det jeg skal og så kører videre til den næste, i forhold til hvis jeg var på et plejehjem, hvor man er inde hele tiden. Jeg ved med mig selv, jeg skal ud og ikke bare være ét sted.

Blå bog

Mie Jensen er 28 år og social- og sundhedshjælper i Rosengårdgruppen i Odense Kommune.

Hun blev færdiguddannet i 2012 og arbejdede i et demens-team i Aabenraa Kommune, inden hun i 2016 flyttede til Fyn og fik arbejde i Odense Kommune.

Hun er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu, som Fyens Stiftstidende står bag.

- Jeg kan rigtig godt lidt at komme i borgerens eget hjem og prøve at hjælpe dem bedst muligt gennem dagligdagen, så de kan blive i hjemmet længst muligt. Det er det, jeg synes, er det fede, forklarer hun om jobbet.

Fedeste arbejde

Nu har det karrierevalg kastet en uventet anerkendelse af sig. Mie Jensen er nemlig en af de fem sosu'er, der er nomineret til Fyns bedste sosu - en kåring Fyens Stiftstidende står bag.

- Jeg synes, det er helt vildt, og jeg var helt i chok, da du ringede og sagde det. Jeg har læst indstillingen, og jeg er superglad for det, der står. Det er nogle superfine ord, og jeg er også glad for, at det er sådan, hun (indstiller Mette Wozny, red.) ser mig.

- Jeg er megastolt over, at jeg er blevet nomineret. Det er fedt, siger Mie Jensen, der ikke kun er glad for nomineringen på egne vegne, men også glæder sig på fagets vegne over det positive fokus på sosu'erne.

Udpluk af indstilling

Mie evner at rumme vores samfunds hårdt ramte borgergrupper med vedvarende sygdomsudvikling. Mie har en fantastisk tilgang til demente, cancerramte og borgere med Parkinson, og hun er elsket af borgerne, men ligeledes af de pårørende, som også mærker Mies høje faglige niveau samt varme hjerte og ordentlighed. Jeg håber, Mie vinder prisen, fordi hun er et ægte bevis på, at vores samfund ikke kan undvære sosu-hjælpere. Mie har fokus på grundstenen i kerneopgaven “varme hænder” og leverer perfektion, når hun møder borgeren, netop hvor de har allermest brug for at bevare sin stemme og identitet, når kroppen og hjernen ændrer deres fundament.

- Vi bliver lidt glemt, og lige nu er det meget oppe det med, at der er ikke er ret mange, der vil være sosu, men jeg synes, det er det fedeste arbejde, slår Mie Jensen fast.

Dommernes begrundelse

Hun er meget stærk i sin sosu-faglighed og i sin tværfaglighed. Hun er også praktikvejleder og centrale funktioner, hvor hun arbejder. Hun er stærk i det med at være hjælper. Hun er ikke på vej videre, men hun er dedikeret social- og sundhedshjælper. Her har vi en, der er der og vil blive der. Det er ikke et springbræt for at komme videre. Hun har en fantastisk tilgang til de borgere, hun har med at gøre, om de er demente, syge, eller hvad de nu er. Både borgerne og pårørende er vilde med hende. Hun understøtter, at borgeren bevarer sin stemme og identitet – det er kernefaglighed.

Hyld de nominerede

Blandt de 380 indstillinger, Fyens Stiftstidende gennem de seneste uger har modtaget, har dommerkomiteen peget på fem sosu’er, som nu er nomineret til Fyns bedste sosu.

Vi præsenterer de fem nominerede frem mod mandag 11. oktober, hvor vinderen kåres. Det sker på Social- og Sundhedsskolen Fyn, når der er åbent hus og politisk topmøde.

Du er mere end velkommen til at deltage. Det åbne hus starter kl. 14, og kl. 15.30 hylder vi de fem nominerede og kårer derefter Fyns bedste sosu.

Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Navne

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Odense

Se DR-satire om borgmester: Troede det skulle vække unges interesse for kommunalvalget

Erhverv

Medicinsk cannabis: - Det dér lyder som århundredets dårligste undskyldning

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Nyborg

Slut med skolevejledning fra Odense: Nyborg vil hellere bruge pengene lokalt

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år

Erhverv For abonnenter

Slagtermester er gået i tænkeboks: Overvejer at flytte sin virksomhed