Annonce
Hvem skal passe farmor

Nomineret til Fyns bedste sosu: Eleverne holder mig til ilden

Aila Hyllested, der er nomineret til Fyns bedste sosu, er glad for at kunne dele ud af sin viden til de studerende på kræftafdelingen, hvor hun er ansat som sosu-assistent. Foto: Michael Bager
Social- og sundhedsassistent Aila Hyllested elsker at lære fra sig, og de studerende er også med til at holde hende på tæerne. Aila Hyllested er nomineret til Fyns bedste sosu.

Hvad skal jeg gøre? Hvordan gør man det? Hvorfor gør du det?

Det er nogle af de spørgsmål, Aila Hyllested bliver mødt af, når hun som social- og sundhedsassistent og praktikvejleder på Onkologisk Sengeafsnit på OUH hjælper de studerende, der er i praktik på afdelingen.

- Jeg bliver holdt til ilden, fordi de (eleverne, red.) jo har rigtig mange spørgsmål, og så står jeg jo aldrig stille i min viden. Der er altid nogle spørgsmål, og der kommer også en refleksion, når man bliver spurgt om sit arbejde og afkrævet et svar - blandt andet om en patient i krise eller en døende patient, fortæller Aila Hyllested om opgaven som praktikvejleder, som hun har sideløbende med assistent-opgaverne.

Blå bog

Aila Hyllested er 37 år er social- og sundhedsassistent på Onkologisk Sengeafsnit på OUH.

Hun blev uddannet i 2005, og i 2009 blev hun også uddannet praktikvejleder og hjælper derfor de studerende godt igennem deres praktiktid på afdelingen.

Hun er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu, som Fyens Stiftstidende står bag.

Sådan har det været siden 2009, hvor Aila Hyllested blev uddannet praktikvejleder. På afdelingen, der tager sig af kræftramte patienter, hjælper hun ikke kun sosu-studerende, men også sygepleje- og radiografeleverne, uanset hvor langt de er i deres uddannelse.

Tænk, at nogen tænker sådan om mig - det er lidt stort.

Aila Hyllested


- Jeg mener, at det, jeg kan, har de også brug for at lære. Der er sygeplejersker, som kan tage vare på det sygeplejemæssige, som jeg jo ikke har med i min uddannelse. Men tilgangen til patienter og den erfaring, jeg har tillært mig - både de menneskelige og de faglige - kan jeg dele ud af, siger Aila Hyllested.

Aila Hyllested er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu. Foto: Michael Bager

Wow

Netop på grund af hendes arbejde med de kommende sosuer, sygeplejersker og radiografer er Aila Hyllested blevet nomineret til Fyns bedste sosu. Indstillingen, som er lavet af en kollega, faldt dommerne i øjnene blandt de omkring 380, Fyens Stiftstidende har modtaget.

Dommernes begrundelse

Hun er i sygehusvæsenet, hvor man typisk har en kortere kontakt med patienterne end i hjemmeplejen eller på et plejehjem, men alligevel formår hun at gøre en forskel. Hun er vejleder og faginspirator. Hun tager sig meget af eleverne på afdelingen, og hun gør en kæmpe indsats for både patienter og afdelingens studerende. Det er uanset, om det er sygeplejerske-, radiograf- eller sosu-elever, så er hun der for at vejlede og reflektere sammen med dem, og det er en stærk position at stille sig i som sosu-assistent. At stå der og være stærk i sin faglighed og kunne supplere de andre fagligheder på afdelingen. Det er vigtigt for at sikre, at der også er nogle, der tager den opgave på sig og er dygtige inspiratorer for de unge. Hun mestrer pleje med stor sikkerhed.

- Jeg tænkte bare "wow", da jeg læste indstillingen. Jeg ved jo godt, vi er gode kolleger, og at vi påskønner hinandens arbejde, men det er nogle fine fine ord, så jeg blev meget rørt. Tænk, at nogen tænker sådan om mig - det er lidt stort.

Aila brænder for sit job og møder altid ind med en energi, hvor ingen andre kan følge med. Hun favner afdelingens patienter med sin omsorg og ser de forskellige behov hos den enkelte patient. Aila indgår i afdelingens studieenhed og er her en kæmpe faginspirator. Som social- og sundhedsassistentelev har man her virkelig mulighed for at se, hvad man kan uddanne sig til og lade sig inspirere.

Mette Ørgaard Petersen, indstiller

Pluk fra indstilling

Aila brænder for sit job og møder altid ind med en energi, hvor ingen andre kan følge med. Hun favner afdelingens patienter med sin omsorg og ser de forskellige behov hos den enkelte patient. Aila indgår i afdelingens studieenhed og er her en kæmpe faginspirator. Som social- og sundhedsassistentelev har man her virkelig mulighed for at se, hvad man kan uddanne sig til og lade sig inspirere.

- Jeg læste også nogle af indstillingerne af de andre, og her var det lidt samme; jeg blev positivt overrasket over, hvor meget folk lægger mærke til, siger Aila Hyllested.

Hyld de nominerede

Blandt de 380 indstillinger, Fyens Stiftstidende gennem de seneste uger har modtaget, har dommerkomiteen peget på fem sosu’er, som nu er nomineret til Fyns bedste sosu.

Vi præsenterer de fem nominerede frem mod mandag 11. oktober, hvor vinderen kåres. Det sker på Social- og Sundhedsskolen Fyn, når der er åbent hus og politisk topmøde.

Du er mere end velkommen til at deltage. Det åbne hus starter kl. 14, og kl. 15.30 hylder vi de fem nominerede og kårer derefter Fyns bedste sosu.

På kræftafdelingen møder Aila Hyllested og hendes kolleger patienter, hos hvem sygdommen er på forskellige stadier.

- Vi får mulighed for at lære en masse mennesker at kende og kan hjælpe dem med store som små problemer. Vi møder både den meget syge og den måske knap så syge, men sygdommen er for dem alle noget, der har ændret deres liv for altid, siger Aila Hyllested.

Mest læste

Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Odense

Heldigvis kom en hundelufter forbi: Fem killinger blev dumpet ved en børnehave i en papkasse uden mad og drikke

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands