Annonce
Hvem skal passe farmor

Nomineret til Fyns bedste sosu: Eleverne holder mig til ilden

Aila Hyllested, der er nomineret til Fyns bedste sosu, er glad for at kunne dele ud af sin viden til de studerende på kræftafdelingen, hvor hun er ansat som sosu-assistent. Foto: Michael Bager
Social- og sundhedsassistent Aila Hyllested elsker at lære fra sig, og de studerende er også med til at holde hende på tæerne. Aila Hyllested er nomineret til Fyns bedste sosu.

Hvad skal jeg gøre? Hvordan gør man det? Hvorfor gør du det?

Det er nogle af de spørgsmål, Aila Hyllested bliver mødt af, når hun som social- og sundhedsassistent og praktikvejleder på Onkologisk Sengeafsnit på OUH hjælper de studerende, der er i praktik på afdelingen.

- Jeg bliver holdt til ilden, fordi de (eleverne, red.) jo har rigtig mange spørgsmål, og så står jeg jo aldrig stille i min viden. Der er altid nogle spørgsmål, og der kommer også en refleksion, når man bliver spurgt om sit arbejde og afkrævet et svar - blandt andet om en patient i krise eller en døende patient, fortæller Aila Hyllested om opgaven som praktikvejleder, som hun har sideløbende med assistent-opgaverne.

Blå bog

Aila Hyllested er 37 år er social- og sundhedsassistent på Onkologisk Sengeafsnit på OUH.

Hun blev uddannet i 2005, og i 2009 blev hun også uddannet praktikvejleder og hjælper derfor de studerende godt igennem deres praktiktid på afdelingen.

Hun er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu, som Fyens Stiftstidende står bag.

Sådan har det været siden 2009, hvor Aila Hyllested blev uddannet praktikvejleder. På afdelingen, der tager sig af kræftramte patienter, hjælper hun ikke kun sosu-studerende, men også sygepleje- og radiografeleverne, uanset hvor langt de er i deres uddannelse.

Tænk, at nogen tænker sådan om mig - det er lidt stort.

Aila Hyllested


- Jeg mener, at det, jeg kan, har de også brug for at lære. Der er sygeplejersker, som kan tage vare på det sygeplejemæssige, som jeg jo ikke har med i min uddannelse. Men tilgangen til patienter og den erfaring, jeg har tillært mig - både de menneskelige og de faglige - kan jeg dele ud af, siger Aila Hyllested.

Aila Hyllested er en af de fem nominerede til Fyns bedste sosu. Foto: Michael Bager

Wow

Netop på grund af hendes arbejde med de kommende sosuer, sygeplejersker og radiografer er Aila Hyllested blevet nomineret til Fyns bedste sosu. Indstillingen, som er lavet af en kollega, faldt dommerne i øjnene blandt de omkring 380, Fyens Stiftstidende har modtaget.

Dommernes begrundelse

Hun er i sygehusvæsenet, hvor man typisk har en kortere kontakt med patienterne end i hjemmeplejen eller på et plejehjem, men alligevel formår hun at gøre en forskel. Hun er vejleder og faginspirator. Hun tager sig meget af eleverne på afdelingen, og hun gør en kæmpe indsats for både patienter og afdelingens studerende. Det er uanset, om det er sygeplejerske-, radiograf- eller sosu-elever, så er hun der for at vejlede og reflektere sammen med dem, og det er en stærk position at stille sig i som sosu-assistent. At stå der og være stærk i sin faglighed og kunne supplere de andre fagligheder på afdelingen. Det er vigtigt for at sikre, at der også er nogle, der tager den opgave på sig og er dygtige inspiratorer for de unge. Hun mestrer pleje med stor sikkerhed.

- Jeg tænkte bare "wow", da jeg læste indstillingen. Jeg ved jo godt, vi er gode kolleger, og at vi påskønner hinandens arbejde, men det er nogle fine fine ord, så jeg blev meget rørt. Tænk, at nogen tænker sådan om mig - det er lidt stort.

Aila brænder for sit job og møder altid ind med en energi, hvor ingen andre kan følge med. Hun favner afdelingens patienter med sin omsorg og ser de forskellige behov hos den enkelte patient. Aila indgår i afdelingens studieenhed og er her en kæmpe faginspirator. Som social- og sundhedsassistentelev har man her virkelig mulighed for at se, hvad man kan uddanne sig til og lade sig inspirere.

Mette Ørgaard Petersen, indstiller

Pluk fra indstilling

Aila brænder for sit job og møder altid ind med en energi, hvor ingen andre kan følge med. Hun favner afdelingens patienter med sin omsorg og ser de forskellige behov hos den enkelte patient. Aila indgår i afdelingens studieenhed og er her en kæmpe faginspirator. Som social- og sundhedsassistentelev har man her virkelig mulighed for at se, hvad man kan uddanne sig til og lade sig inspirere.

- Jeg læste også nogle af indstillingerne af de andre, og her var det lidt samme; jeg blev positivt overrasket over, hvor meget folk lægger mærke til, siger Aila Hyllested.

Hyld de nominerede

Blandt de 380 indstillinger, Fyens Stiftstidende gennem de seneste uger har modtaget, har dommerkomiteen peget på fem sosu’er, som nu er nomineret til Fyns bedste sosu.

Vi præsenterer de fem nominerede frem mod mandag 11. oktober, hvor vinderen kåres. Det sker på Social- og Sundhedsskolen Fyn, når der er åbent hus og politisk topmøde.

Du er mere end velkommen til at deltage. Det åbne hus starter kl. 14, og kl. 15.30 hylder vi de fem nominerede og kårer derefter Fyns bedste sosu.

På kræftafdelingen møder Aila Hyllested og hendes kolleger patienter, hos hvem sygdommen er på forskellige stadier.

- Vi får mulighed for at lære en masse mennesker at kende og kan hjælpe dem med store som små problemer. Vi møder både den meget syge og den måske knap så syge, men sygdommen er for dem alle noget, der har ændret deres liv for altid, siger Aila Hyllested.

Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Navne

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Odense

Se DR-satire om borgmester: Troede det skulle vække unges interesse for kommunalvalget

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Nyborg

Slut med skolevejledning fra Odense: Nyborg vil hellere bruge pengene lokalt

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år