Annonce
Assens

Nomineret til Bland Dig Prisen: - Vi er bare ikke enige

Inden hun oprettede Facebook-gruppen 'Assens Kommune svigt af de ældre', fulgte Sussie Elkjær ikke ret med i kommunalpolitik. Nu læser hun alle dagsordener for at følge med i, hvad politikerne skal tage stilling til. Foto: Sugi Thiru

Vissenbjerg: I fodbold taler man om, at man skal gå efter bolden og ikke manden.

Og det er, hvad Sussie Elkjær, der er nomineret til Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen, forsøger at holde sig for øje, når hun og Facebook-gruppen 'Assens Kommune svigt af de ældre' rejser kritik af kommunen, besparelserne og de byrådspolitikere, der har stemt for besparelserne.

Hun er ikke ude efter politikerne personligt.

- Det er vi slet ikke. Vi er ikke ude efter personer. Vi er ude efter politikerne i Assens Kommune som gruppe. Dem, der er gået ind for de besparelser.

- Jeg har intet imod Søren Steen (Andersen (V), borgmester, red.). Jeg kan godt lide ham som person, men vi er bare ikke enige om det her. Sådan er det, siger Sussie Elkjær, der understreger, at hun intet har at udsætte på dem, der er ansat til at passe, pleje og hjælpe de ældre borgere.

- Vi har haft fat i fagforeningerne og forklaret dem, at vi ikke har noget imod deres medarbejdere, men at vi gør det for også at hjælpe dem. Vi synes, det er synd for dem, at de skal stå i den situation, de står i.

- De gør, hvad de kan. Og de gør det, de må. De kan ikke gøre mere. Så det er på ingen måde selve medarbejderen, vi klinker. Det, vi prøver at forklare, er selve politikernes måde at håndtere det på. At de ikke kan forstå, at det er de ældre, det går ud over, siger Sussie Elkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce