Annonce
Indland

Nomineret til Bland dig Prisen: - Man skriver en masse punkter i sin kalender og får det til at hænge sammen

John Kaspersen har engageret sig i det lokale foreningsliv, siden familien flyttede til Nørre Aaby i 1986. Han har blandt andet skabt mere liv i byen ved at få hentet DBU's fodboldskole til Nørre Aaby og har som det seneste skabt arrangementet Nørre Aaby i Bevægelse. Foto: Yilmaz Polat

John Kaspersen har ikke noget imod at have travlt, så længe at han har travlt med noget sjovt. Siden 1986 har han involveret sig i foreningslivet i Nørre Aaby og er nu blevet udpeget blandt de nominerede til Bland dig Prisen 2018.

John Kaspersen er ikke meget for at tage æren på sig selv alene.

Sammen med fire andre ildsjæle på Fyn er han blevet nomineret til Bland dig Prisen, der bliver uddelt til Det Fynske Folkemøde på lørdag den 1. september. Det er han blandt andet for sin rolle bag arrangementet Nørre Aaby i Bevægelse, der i år formåede at samle omkring 400 børn og voksne til en række aktiviteter i Tusindårslegeparken.

Men selvom John Kaspersen både var manden, der fik idéen og har været den drivende kræft bag arrangementet, er han hurtig til at dele anerkendelsen med de mange andre frivillige, der skaber liv i byen.

- Jeg ved ikke, hvor personligt jeg tager det, men jeg ser det da som noget positivt for Nørre Aaby, at vi får lidt god omtale, siger John Kaspersen.

Annonce

Juryens begrundelse

John Kaspersen bliver nomineret for sin utrættelige indsats for lokalsamfundet omkring Nørre Aaby. Der er masser af byer som Nørre Aaby, og de lever i kraft af, at mennesker vil gøre en indsats og samle dem. Det gør John Kaspersen blandt andet ved at stå bag den årligt tilbagevendende begivenhed Nørre Aaby i bevægelse.Juryen:

Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende

Tine Gudrun Petersen, direktør for Spis! Odense

Tyge Mortensen, iværksætter fra Rudme

Susan Dam Andersen, formand for Gro Odense Byhaver og vinder af Bland dig Prisen 2017

At skabe noget sammen

For John Kaspersen startede det lokale engagement i foreningslivet samme år, som familien flyttede til Nørre Aaby, da han i 1986 blev træner i den lokale fodboldklub. Ti år senere formåede John Kaspersen at få DBU's fodboldskole til Nørre Aaby, og siden har han desuden involveret sig i Nørre Åby Cykelklub, hvor han blandt andet var med til at arrangere Bjergløbet.

Med sin seneste opfindelse har han skabt en årlig festdag for idrætslivet i Nørre Aaby, hvor ambitionen også er at få børn og unge lidt væk fra computeren, fortæller han.

- Det er jo unikt, at vi i en by af Nørre Aabys størrelse har 12 idrætsforeninger og samtidigt har vi fået nogle ramme og faciliteter i Tusindsårsparken, som det gælder om at få brugt så meget som muligt. Så jeg tænkte, at vi kunne udnytte det til at skabe noget sammen. Og det er sådan set det, der er grundtanken i Nørre i Bevægelse - at vi kan skabe bevægelse for alle. Vi skal have børnene væk fra computeren og få dem til at mærke glæden ved at være aktive og få sved på panden, siger han.

Kom og vær med!

Hvad: Det Fynske Folkemøde

Hvor: Banegårdspladsen, Odense C

Hvornår: Den 1. september klokken 10 til 14

Det er 6. år, at Fyens Stiftstidende arrangerer og er vært for folkemødet.

Det er en dag med aktuelle politiske debatter om blandt andet Ghettoplanen og pesticider i drikkevandet. Der er liveinterviews med personligheder som vejrguden Jesper Theilgaard og musiker Signe Svendsen. Du kan også møde avisens journalister og fotografer og måske endda købe et af avisen billeder! Undervejs er der også mulighed for at få stillet den værste sult og slukket tørsten.

Se hele programmet på www.fyens.dk/folkemoede.

Fyldt kalender

Hvordan John Kaspersen finder tiden og engagementet ved siden af sit lønnede arbejde som lærer på Assensskolen, har han ikke noget præcist svar på.

- Der er da mange, som laver meget mere end mig, men det starter jo med, at man skriver en masse punkter i sin kalender og får det til at hænge sammen. Og når noget er sjovt og spændende, så kan man mere. Indimellem kan det selvfølgelig gå lidt ud over tiden med familien, siger John Kaspersen.

Skulle John Kaspersen gå hen og vinde Bland dig Prisen 2018 og de 25.000 kroner, der følger med, er han ikke i tvivl om, at en del af pengene skal bruges på næste års Nørre Aaby i Bevægelse.

- Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at brænde nogen af dem af på næste års arrangement, hvor vi måske kunne få nogen udefra, som kan bringe det op på et endnu højere niveau, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce