Annonce
Kerteminde

Nomineret til Årets Borger 2019: - Hun er pisse ligeglad med, om nogen bliver sure på hende

Lena Bækholm er blandt andet kasserer på Langeskov Kræmmermarked. Arkivfoto: Helle Kryger
Årets Borger skal kåres 26. september. En af de nominerede er Lena Bækholm fra Langeskov. Hun er nomineret på baggrund af sin stilfærdighed og særlige evne til at kæmpe for borgerne i kommunen.

Nordøstfyn: Årets Borger i Kerteminde Kommune skal findes 26. september. Derfor har man kunnet indstille sine medborgere til prisen, hvis man synes, de har gjort en ekstraordinær indsats. Nu er feltet kortet ned til tre nominerede. En af disse er Lena Bækholm fra Langeskov.

- Lena er aldrig bange for at tage en udfordring op. Derfor har hun også mange bolde i luften på samme tid. Hun er stifter af Facebook-gruppen "Det politiske liv i Kerteminde Kommune", hvor hun rapporterer om, hvad der sker i kommunen, og hun er selv politisk aktiv som bestyrelsesmedlem i Borgerforeningen. Lena ønsker, at alle borgere i kommunen trives og ikke blot et enkelt område, lyder det fra Bibbi Visby, som har indstillet Lena Bækholm som Årets Borger 2019.

Nominering af Lena Bækholm kommer også på baggrund af evnen til at holde politikerne ved ørerne, siger Bibbi Visby.

- Hun går politikerne på klingen, hun stiller spørgsmål, og hun blander sig. Hun er pisse ligeglad med, om nogen bliver sure på hende. Hun har fingeren på pulsen hele tiden. Hun vil det bedste for kommunen og dens borgere. Det er hendes kommune, og den er vigtig for hende.

Annonce

Evnen til at gå stille med dørene

Bibbi Visby påpeger også Lena Bækholms stilfærdighed som en hovedårsag til nomineringen.

- Hun er stilfærdighed. Hun gør en hel masse ting uden de store armbevægelser, og folk opdager det ikke. Hun går gerne udover sine egne områder for at støtte frivilligheden.

Omvendt forventer Lena Bækholm ingenting selv, siger Bibbi Visby.

- Lena beder aldrig selv om noget, og hun går stille med sit kæmpe arbejde. Derfor skal hun nomineres til Årets Borger 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce